SLIJEDI NOVO SUĐENJE

NEKA GA PROGONI UBISTVO MOG SINA: Jeziva ispovjest oca ubijenog Slobodana Vukića posle ukidanja presude  Tadiću

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u aprilu na pet godina zatvora bio osuđen Milovan Tadić povodom optužbi da je kao član obezbjeđenja noćnog kluba „Tilt“ 2015. gostu kluba Slobodanu Vukiću nanoo tješku telesnu povredu, od koje je preminuo.

Milovan Tadić
Izvor: Kurir/printscreen

Istom presudom sud je naložio da se ponovi suđenje Tadiću, koji je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je tužilaštva za organizovani kriminal, piše Kurir.

Ništa me ne čudi

Milosav Vukić, otac stradalog Slobodana, čuo je od novinara Kurira za odluku Apelacionog suda.

- Sve počinje iz početka, a mi ćemo ići dalje. Nijedna kazna ne može da zadovolji porodicu i nadomjesti gubitak. Da je bilo sreće, da se to uopšte nije ni desilo. Kasnije sam vidio i o kome je riječ nakon hapšenja Belivukove ekipe. Ništa me od njega ne čudi. Jedino što želim da kažem da ubici mog sina ne želim ništa dobro i da ga to ubistvo progoni - kaže očajni Milosav za Kurir.

 U obrazloženju odluke o ukidanju presude, Apelacioni sud navodi „da prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je izreka prvostepene presude protivrečna sama sebi i razlozima presude, pri čemu su u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj mjeri protivrečni“:

- Pojedine činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude.

Tadić, inače bivši vjerenik starlete Tijane Ajfon, tereti se za krivično djelo teške tjelesne porede, ističe Kurir.

Negira krivicu

Prije ovog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbjeđenje kluba. Tadić je u svojoj završnoj riječi na suđenju ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda Vukiću, navodi Kurir.

U svojoj odbrani pred sudom je tvrdio je da je Vukić njega napao s leđa, te da se on okrenuo i nogom odgurnuo Vukića, udarcem u predjelu butine. Njegova odbrana je sve vrijeme tvrdila da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je Tadićev udarac u stomak bio fatalan za Vukića.

Tri vještačenja: Umro od udarca u stomak

l u ovom slučaju urađena su tri vještačenja, koja su najprije obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usljed drugih okolnosti. Poslednje vještačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usljed Tadićevog udarca u stomak. Vukić je preminuo u januaru 2016, dvije nedelje posle tuče sa članovima obezbjeđenja kluba „Tilt“. Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge, zaključujw Kurir.