Region

POJAVILE SE NOVE PUKOTINE NA ZGRADI NA VRAČARU: Strahuje se da će cijeli objekat da se uruši 

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Na Vračaru, u Beogradu juče je se obrušio jedan dio zgrade vjerovatno usljed građevinskih radova na susjednoj parceli, a danas su se pojavile nove pukotine na istoj zgradi.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Strahuje se da može doći do novog urušavanja, pa čak i rušenja cijele zgrade.

Rupa u koju se urušio dio zgrade, radnici tokom cijelog današnjeg dana zatrpavaju, a to je kako nezvanično tvrde prvi korak ka sanaciji problema dok se ne dođe do rešenja novonastale situacije.

 "Taj proces će trajati čitav dan, potrebne su velike količine zemlje i kamenja", kažu nezvanično radnici za "Blic" i dodaju da se nadaju da najavljena kiša neće stvoriti dodatne komplikacije.

Takođe, radnici kažu da je pretpostavka da će se u narednom periodu srušiti oštećena grada, jer misle da joj nema spasa. Nakon toga, trebalo bi da se na ovom mjestu gradi nova zgrada.

Svi stanari zgrade su evakuisani i smješteni na bezbedno mjesto. Nezvanično, ukoliko se procjeni da je bezbjedno, oštećeni stanari će moći da uzmu dio svojih stvari koje su im ostale u stanovima.

Fotograf MONDO portala bio je juče na licu mjesta i napravio ekskluzivne fotografije zgrade koja je, kako se može vidjeti, u nepovoljnom stanju. Kako su prenijeli pojedini mediji, moguće je da su radovi na susjednoj parceli doveli do problema.

Zgradu i dalje obezbjeđuju pripadnici MUP-a i Komunalne milicije Srbije, kako neko ne bi prišao, čime bi ugrozio svoj život.

Tagovi