Region

"PRIČAO KAKO NIJE ZNAO ŠTA RADI JER JE BIO PIJAN": Oglasio se advokat - Teodosić je molio radnicu da ne daje otkaz

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

I. R. (43), koja je radila u hotelu "Crni vrh" na Divčibarama, podnijela je krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Valjevu protiv Jovana Teodosića, rođenog brata poznatog košarkaša Miloša Teodosića, a sada se oglasio i njen advokat.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Jovanu Teodosiću sem krivične prijave za napastvovanje slijedi i prijava za protivpravni otkaz I. R. (43) koja ga je prethodno optužila za pokušaj silovanja. a Više tužilaštvo u Valjevu, nakon što je primilo krivičnu prijavu treba da naloži predistražne radnje i prikupljanje informacija.

Pored njega u sklopu predistražnih radnji treba da budu saslušani i potencijalni svjedoci, ali i oštećena kojoj je dodjeljen status posebno osjetljivog svjedoka. Ona u prijavi optužuje Teodosića da ju je napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj hotelskoj sobi

Kako potvrđuje pravni zastupnik oštećene Dragoslav Ljubičanović, pokušaj napastvovanja se dogodio samo jednom i nije se više ponovio.

"On se izvinio nakon toga, pričao kako nije znao šta radi jer je bio pijan i molio je da ne daje otkaz. Zaista, on posle tog događaja nije ništa učinio ništa više što se može formulisati krivično-pravno. Čak ni neku insinuaciju", kaže Ljubičanović.

U krivičnoj prijavi se pored ostalog navodi da je Jovan Teodosić, nekih 2 sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine, u hotelu "Crni vrh" na Divčibarima, u sobi u kojoj je oštećena u to vrijeme tokom probnog rada hotela živjela pokušao da je obljubi upotebom sile i prijetnje da će ugroziti njen tjelesni integritet. Nakon toga pokušaja, on je, kako se navodi u prijavi, oštećenoj rekao da će to činiti svake noći. Zbog toga, kako se navodi u prijavi, nije smjela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog koji se "prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao siledžija".

Nakon što su Višem tužilaštvu podnijeli prijavu advokat kaže da još nisu dobili poziv da I.R. da izjavu - sada u svojstvu oštećene u postupku.

"Pretpostavljam da će je saslušati narednih dana.  Mislim da je to u smislu protoka vremena greška jer je u ovoj situaciji tužilaštvo trebalo odmah da reaguje i naloži saslušanje prijavljenog. Jednostavno, on je direktor hotela, potencijalni svjedoci su njegovi zaposleni, mjesto izvršenja je hotel i sredstva izvršenja nalaze se tamo. Ako se čeka, položaj odbrane je znatno olakšan, jer je prijavljeni već možda razgovarao sa svjedocima. Naravno, ovo su samo moje pretpostavke, ne mora da znači da će se bilo šta od toga desiti", naglašava Ljubičanović.

Advokat otkriva da će sledeće nedjelje pokrenuti još jedan postupak protiv Teodosića i to u smislu poslodavca njegove klijentkinje koja je prošlog mjeseca kao zaposlena u računovodstvu hotela dobila otkaz.

"Koliko u ponedeljak podnijeću tužbu za poništaj otkaza i krivičnu prijavu za falsifikovanje blanko dokumenta na kojem joj je otkaz napisan, a koji joj je uručen uz ugovor o radu", kaže advokat.

Jovan Teodosić se do sada nije oglašavao u medijima, a navodno je nakon saznanja odmah angažovao advokata i rekao da svi navodi protiv njega nisu istiniti.