Nakon šverca je u bjekstvu

VELIKA POTRAGA ZA SRPSKIM DRŽAVLJANINOM U DOMINIKANI: Sumnja se da je član međunarodne krimi grupe!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Policija Dominikanske Republike pokrenula je potragu za srpskim državljaninom, koji se sumnjiči da je kao dio međunarodne kriminalne grupe, učestvovao u švercu kokaina, piše Kurir.

Izvor: Kurir/EPA/Orlando Barría

Kako su saopštili iz Nacionalne agencije za kontrolu droga u Dominikani, u velikoj akciji lisice su stavljenje Jeannie Vicente Batista (41) iz Dominikane i Italjanu Luki Botaru (62), koji su saučesnici odbjeglom državljaninu Srbije, navodi Kurir.

Dvoje uhapšeno

- Dvoje uhapšenih, kao i srpski državljanin sumnjiče se da su pokušali da iz jedne dominikanske luke u Hong Kong prebace 19,39 kilograma kokaina, spakovanog u dva automobila, takozvana oldtajmera - prenosi portal El Caribio, dodajući da je droga zaplijenjena u februaru, ali da su osumnjičeni tek prekjuče otrkiveni.

- Ženi su lisice stavljene u Santo Domingu, dok je Italijan uhapšen kada je pokušao da se na aerodromu Romana ukrca na let za Milano - prenose mediji:

- Dominikanka je bila zadužena da pakete kokaina spakuje u instrument table oldtajmera, koja su potom ukrcana na brod. Plan je bio da se droga tako transportuje do Kine, ali su istražitelji osujetili plan krijumčara. Za Italijanom je u momentu hapšenja na snazi bila potjernica zbog sumnje da je švercovao kokain.

Zaplijenjena imovina

- On je blisko povezan sa klanom, koji je duže vreme švercovao kokaina i prao pare, a čiji je dio i odbjegli srpski državljanin. Ovom muškarcu nedavno je u okviru policijskih racija zaplijenjena vrijedna imovina u toj državi, ali on nije pronađen. Vjeruje se da je uspio da pobjegne van zemlje. Sada je za njim raspisana potjernica - objašnjavaju mediji.

Kako dodaju, način na koji je ova grupa planirala da preveze zabranjen tovar, do sada je neviđen.

- Ranije je uhapšen vlasnik oldtajmera iz 1983. i 1984. godine, kao i osoba koja je napravila specijalne bunkere u njima za skrivanje paketa. Lisice su stavljene i čovjeku koji je dopustio da se automobili ukrcaju na brod - dodali su izvori.

Džoni sa Vračara bio u Dominikani!

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, navodno saradnik kavačkog klana, koji je viđen kao nasljednik uhapšenog Veljka Belivuka, u martu ove godine navodno je lociran i uhapšen u Dominikani. Prema operativnim podacima policije, on je planirao da posle hapšenja Belivuka i ekipe preuzme njihove poslove. Međutim, već početkom aprila pojavila se informacija da je Džoni pušten na slobodu pod misterioznim okolnostima, zaključuje Kurir.