Region

MIKA ALEKSIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA: Viši sud donio odluku, evo koliko će još ostati u pritvoru

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Prije nekoliko dana Apelacioni sud je ukinuo prvobitno rješenje o pritvoru, međutim na kraju je ipak odlučeno da mu on bude produžen.

Izvor: MONDO/Goran Šivački/Youtube/screenshot/Studio B

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, koji može trajati najduže 30 dana, zbog opasnosti da bi u kratkom periodu mogao da ponovi krivično djelo i jer je za djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna preko 10 godina.

Protiv rješenja može da uloži žalbu Apelacionom sudu. Na teret mu se stavlja više produženih djela silovanja. Prije nekoliko dana Apelacija je ukinula prvobitno rješenje o produženju pritvora i vratilo je Višem sudu na novo odlučivanje.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih djela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih djela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmjelile su se i druge djevojke.