Region

NOVA MISTERIJA U SLUČAJU "PETNICA": Ko je razvijao fotografije golih djevojčica? Policija će saslušati više ljudi!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

U daljem toku postupka protiv B. S. koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje više polaznica IS Petnica, valjevska policija bi mogla da ispita vlasnike fotografskih radnji kako bi utvrdili gdje je on razvijao skandalozne fotografije, tvrdi izvor blizak slučaju.

Izvor: YouTube/Printscreen/Brainz TV/Mondo/

Bivši radnik Istraživačke stanice Petnica B. S., koga je nekoliko polaznica ove institucije optužilo za seksualno uznemiravanje, nije sam razvijao fotografije golih djevojaka koje je policija pronašla prilikom pretresa njegovog boravišta.

Izvor koji je upućen u ovaj slučaj naglašava da bi u daljem toku predistražnog postupka protiv B. S. valjevska policija mogla da ispita vlasnike fotografskih radnji kako bi utvrdili gdje je B. S., zvani "kul čika", kako su ga učenici zvali prije izbijanja ovog skandala, razvijao ove neprimjerene fotografije.

"Budući da je reč o fotografijama sa starih filmova, najvjerovatnije nastalim devedesetih godina, eventualna krivična djela za seksualno uznemiravanje ili nedozvoljeno snimanje pornografskog sadržaja sa maloljetnicama su zastarjela, tako da bi vlasnici fotografskih radnji mogli biti saslušani u svojstvu građana. Cilj je da se prikupi što više informacija i dokaza o ponašanju B. S. koja bi mogla biti od koristi ukoliko se protiv njega pokrene postupak za djela koja je počinio posle 2013, otkad ovakva djela ne zastarjevaju", rekao je sagovornik.

Valjevskoj policiji je zasad izjavu dala jedna od žrtva B. S., i to je prva zvanična prijava protiv B. S., koji je, kako se sumnja, polaznice Istraživačke stanice fotografisao gole i opijao ih. Pretresom stana u kojem trenutno živi nađen je veliki broj, na stotine slika devojaka, među kojima i one neprimjerenog sadržaja. Djevojka koja je odlučila da prva da iskaz policiji boravila je u Petnici pre 2013. godine.

U potresnoj ispovjesti, ona je ispričala šta je proživela sa B.S. i rekla da ju je prinudio da se fotografiše naga.