Region

NISAM JE MNOGO JAKO ŠUTNUO: Sramotna odbrana nasilnika sa Voždovca - još gore, djevojka nije prijavila napad!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Uhapšeni A. K. (24), koji je prekjuče priveden pravdi pošto su mediji prenijeli skandalozan snimak gdje se vidi kako šutira djevojku i bježi kolima, priznao je krivicu. Ovo je njegova odbrana.

Izvor: Adriamedia/printscreen/Privatna arhiva

A. K. (24), koji je prekjuče uhapšen pošto je u medijima osvanuo uznemirujući snimak na kome se vidi kako krvnički šutira djevojku, je na saslušanju u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu priznao da je kriv, ali i da "da nije sve bilo baš tako kao što se na snimku vidi".

Osumnjičeni mladić je pred tužiocem probao da opravda svoj postupak, ali je dodao i kako se kaje.

"Kajem se, ali nisam je mnogo jako šutnuo. Na snimku sve to izgleda mnogo gore, a u stvarnosti nije bilo baš tako", navodno je rekao A. K. nakon čega je tužilac predložio da mu se odredi pritvor, što je sud prihvatio.

"Osumnjičeni se tereti za nasilničko ponašanje, a pritvor je zatražen zbog sumnje da bi mogao da ponovi djelo", objašnjava izvor blizak istrazi.

Brutalni čin nasilja koji je uznemirio građane dogodio se 12. juna nasred ulice na Voždovcu, a policija je osumnjičenog uhapsila prekjuče, i to pošto se snimak pojavio na društvenim mrežama, a zatim i u medijima, jer prebijena djevojka nije prijavila nasilje policiji.

Snimak je navodno napravio anonimni građanin koji je sasvim slučajno kroz prozor video užasnu scenu.

"Vidi se kako mladić na parkingu udara djevojku. Oni su se najprije gurali, a potom je mladić šutnuo djevojku nogom u grudi. Ona je pala i ostala da leži, potom se on vratio do svog automobila i otišao", prepričao je sagovornik šta se vidi na snimku.

Policija je pronašla osumnjičenog zahvaljujući tome što je snimljen i automobil kojim je A. K. otišao.

"Pronađen je u stanu u Beogradu. Nije se opirao hapšenju i mirno je krenuo sa policajcima. U policiji nije želio da govori o nasilju za koje se sumnjiči, ali je pred tužiocem iznio odbranu", rekao je izvor blizak istrazi.

Tagovi