Region

ČEDI PRETI ROBIJA ZBOG INCIDENTA NA NOVOM BEOGRADU? Policija podnosi krivičnu prijavu, evo koje su kazne!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Lider LDP Čedomir Jovanović nedavno je bio u žiži javnosti zbog svađe i razbijanje izloga jednog lokala na Novom Beogradu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon svih izvršenih provera naložilo policiji da protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu zbog sumnje da je tokom incidenta koji je izazvao nedavno ispred jednog lokala na Novom Beogradu počinio čak tri krivična dela - nasilničko ponašanje, uništavanje tuđih stvari i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Podsetimo, Jovanović je 2. juna, nešto pre 22 sata, navodno demolirao je lokal brze hrane "Pončo" na Novom Beogradu posle čega je dao izjavu u policiji. Sumnja se da je razbio staklena vrata restorana brze hrane, šutirao nekoliko automobila - među kojima i policijski - i na kraju je posle uviđaja patrolnim džipom interventne jedinice odvezen u policijsku stanicu Novi Beograd, iz koje je ubrzo pušten.

"Za nasilničko ponašanje zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, za ometanje službenog lica šest meseci do dve godine, a za oštećenje tuđe stvari do šest meseci ili novčana kazna", rekao je izvor za "Kurir".

Posle privođenja u policiju, domaći mediji su pisali da je Jovanović bio pod dejstvom alkohola.