Region

Inspektor radio istrage o ZVJERSTVIMA u Ritopeku, a bio saradnik KAVČANA!? PRIZNAO DA JE BIO KRTICA ZA DOBRE PARE

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Sumnja se da je uzimao novac od Belivuka i Miljkovića za informacije iz policije.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Adria Media Group/MUP Srbije

Inspektor u SBPOK zadužen za krvne i seksualne delikte Božidar Stolić koji je uhapšen juče jer je odavao službene tajne, učestvovao je u hapšenju Marka Miljkovića.

Uhapšeni Stolić se tereti da je informacije ključne za istragu odavao prvom čovjeku zloglasnog kavačkog klana Radoju Zviceru i njegovom beogradskom ortaku, uhapšenom kriminalcu Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

 Izvor upućen u istragu otkriva da je Stolić sve priznao tokom ispitivanja u policiji i da je, satjeran dokazima, sve priznao policajcima, kao i da je od 2020. godine bio "krtica". Radio je to zbog novca, otkrio je izvor.

Prije nego što su uhapšeni Belivuk i članovi njegovog klana, Stolić je prenosio sve informacije do kojih je mogao da dođe u svom odjeljenju, kao i priče između kolega i razmjene podataka o kriminalnoj grupi. Kako se navodi, Stolić je prenosio operativne podatke, “tasterisao” praktično sve do čega bi došao u MUP, ali je i kao uključeni u istragu praktično sabotirao rad svojih kolega.

Izvor blizak istrazi tvrdi da se sumnja kako je Stolić javljao do čega bi se došlo u toku istrage, a to su Belivuk, Miljković i Zvicer upotrebljavali kako bi prikrivali dalje dokaze i tragove.

"Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. Radio je na prikupljanju dokaza i tragova, i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe. Na mjestu zločina, kom je pristup imao ograničeni broj ljudi, on je bio u mogućnosti i da kontaminira, odnosno sklanja tragove, što se dogodilo i tokom prvog postupka koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića, posle kog su, zahvaljujući uništenim dokazima sa lica mjesta, oslobođeni optužbi za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda", podsjeća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage Stolić, je svojim "tasterisanjem" ugrozio i živote svojih kolega koji su učestvovali u istrazi, prenoseći čak i imena drugih inspektora.

Belivuk i Miljković kao i grupa njihovih saradnika uhapšena je početkom februara ove godine.