Region

SUMNJAM NA STRANU OBAVJEŠTAJNU SLUŽBU! Srpski bezbjednjak o tome ko stoji iza Velje i Zvicera i što je DROGA JEFTINIJA

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u, osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj i odavanje podataka o istrazi i službenih tajni prvom čovjeku kavačkog klana Radoju Zviceru i uhapšenom Veljku Belivuku, zloglasnom Velji Nevolji.

Izvor: KurirTV/Printscreen/MONDO/Stefan Stojanović

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost u Srbiji Darko Trifunović na Kurir televiziji je izjavio da je neophodno razlikovati grupu od organizacije.

"Najveća ova grupa je uhapšena u Beogradu u kriminalnom miljeu, a druga kriminalna grupa je u policiji, vjerovatno i u nekim drugim bezbjednosnim agencijama. Nažalost, mi smo svjedoci hapšenja grupa i podgrupa, ali nikako da vidimo hapšenje ljudi koji čine organizaciju i nalaze se iznad policije. O tome najbolje svjedoči cijena narkotika, koja ne da nije skočila na beogradskim ulicama, već je čak pojeftinila", objasnio je bezbjednjak.

Trifunović je precizirao da organizaciju čini nekoliko grupa, a da je u ovom slučaju samo jedna grupa zamijenjena drugom.

"Sumnjam na jednu stranu obavještajnu službu. Ta organizacija diktira sve. Način na koju ih je neko ustrojio, to sigurno nije mogao Belivuk. Način kako utjeruju strah unutar grupe. Zašto su kidnapovali, kasapili, mljeli i jeli na kraju? Taj strah ih drži u koheziji. To je poruka svakom pripadniku te grupe i zato su sve ove godine bili nedodirljivi", obrazložio je Trifunović.