Region

ZBOG DEKSTERA JE VELJIN KLAN RASKOMADAO NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE? Nahuškao na njega Džonija sa Vračara

Autor Jovana Radunović Izvor Blic

Evo šta je prethodilo pokušaju atentata, pa onda i brutalnom ubistvu Lazara Vukićevića.

Izvor: Mup Srbije/Kurir/Zorana Jevtić/Privatna arhiva

Dario Đorđević, zvani Dekster (33), koji je uhapšen 8. juna u Beču velikoj akciji FBI, srpskih i austrijskih službi, prije nekoliko godina sukobio se sa Lazarom Vukićevićem, navijačem Crvene Zvezde za kog se sumnja da ga je klan Velje Nevolje zvjerski ubio u kući u Ritopeku. Dekster je inače navodni pripadnik kavačkog klana, kao i blizak prijatelj i saradnik uhapšenog Veljka Belivuka.

Povezanost Đorđevića, Belivuka i kavačkog klana postaje sve jasnije, naročito nakon pisanja domaćih medija da je Lazar Vukićević, jedna od žrtava Velje Nevolje i njegove desne ruke Marka Miljkovića, čiji je DNK pronađen u kući strave u Ritopeku, prvi sukob imao sa Deksterom. To je navodno i dovelo do brutalnog ubistva Vukićevića.

"Prvo su se sukobili Đorđević i Vukićević. Problem je nastao oko droge. Đorđević je posle nahuškao i dogovorio sa Nikolom Vuševićem zvani Džoni, da ga ubije", rekao je izvor za Blic i dodao da je upravo Džoni bio taj koji je postavio eksploziv ispod "poršea" Vukićevića na Vračaru 2019. godine

Tada je Lazar pukom srećom izbjegao smrt, jer je bomba koja se nalazila ispod njegovog automobila eksplodirala u momentu kada je prilazio kolima. Nikola Vušović zvani "Džoni sa Vračara" inače se nalazi u inostranstvu i nije dostupan organima Srbije. Sumnja se da je upravo on novi naslednik Velje Nevolje, a njih dvojica navodno nikada nisu bili u sukobu.

Međutim, problem je nastao kada se Vukićević posvađao sa Deksterom, koji je zbog ovoga "nahuškao" Vušovića i Belivukom klan protiv njega, a to je sve navodno rezultiralo otmicom i ubistvom Lazara. Vukićević je navodno takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vrijeme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi "na svoju ruku" i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu zbog čega su se produbile "trzavice" među njima, a navijač Crvene zvezde nije reagovao na upozorenja. Belivuk je onda skovao užasan plan.

Prema dokazima koji su do sada pronađeni, a posebno zbog njegovih brojnih DNK tragova u kući i industrijskoj mašini za mljevenje mesa pronađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku, policija veruje da je Vukićević brutalno mučen, pa ubijen i da iza toga stoji Belivukov klan. Kako je ranije objavljeno Vukićević je u oktobru 2020. godine namamljen u kuću strave u Ritopeku pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka, tako što su mu s kritpovanog telefona jednog prijatelja poslali snimak na kojem je Velja Nevolja vezan dok ga šutiraju. Vukićević je tada rekao: "Idem da ovjerim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva namještaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Po navodima domaćih medija, Vukićević je najduže i najbrutalnije mučen od svih ostalih žrtava klana. Odsjecali su mu djelove tijela, a na osnovu pronađenih tragova, onda ih i samljeli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa nađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Lazar Vukićević poslednji put je viđen 16. oktobra, a njegova porodica je dva dana kasnije prijavila nestanak i izrazila sumnju da je otet. On je bio povezan i sa ubijenim Aleksandrom Šarcem, koji je prošle godine likvidiran u garaži tržnog centra "Ušće", sa kojim se navodno družio. A Lazar je navodno bio blizak i sa ubijenim Aleksandrom Halabrinom (26), koji je u martu prošle godine otet, a zatim likvidiran i zakopan kod Sopota.