Region

ČEDA IZMISLIO SAČEKUŠU NAVIJAČA! Na saslušanju TRAŽIO DA MU VRATE OBEZBJEĐENJE! Svjedoci otkrili ŠTA SE DESILO

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Svjedoci ispričali da se Jovanović nije sukobio sa pripadnicima navijačke grupe, već sa muškarcem u čijem je društvu bio u bašti kafića

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Lidera LDP Čedomira Jovanovića, koji je posle incidenta koji je pijan izazvao u srijedu uveče na Novom Beogradu tvrdio da su ga ispred zgrade sačekali i napali navijači i prijetili njemu i njegovoj porodici, demantovali su svjedoci haosa ispred lokala. Kako Kurir saznaje, očevici su ispričali da se Jovanović nije sukobio sa navijačima i da nije bilo nikakve sačekuše, kako je tvrdio, već sa muškarcem u čijem je društvu bio u bašti kafića koji se nalazi odmah pored fast fuda "Pončo".

- Svjedoci su ispričali da je Jovanović došao u kafić sa dvojicom muškaraca i da se potom sukobio s jednim od njih. Prema njihovim navodima, posvađao se s jednim od njih, udario ga u glavu, a potom gađao stolicom. Ispričali su da je mladić kog je Jovanović napao pobjegao u fast fud lokal "Pončo", a lider LDP ga je pojurio i pokušavao da otvori vrata koja je ovaj držao zatvorena sa unutrašnje strane. Kada je vidio da ne može da uđe, Jovanović je uzeo kamen sa zemlje i gađao izlog, a muškarac kog je jurio pobjegao je na zadnja vrata - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, niko od prisutnih nije čuo zbog čega se Čedomir Jovanović posvađao, a potom i fizički sukobio s momkom u bašti. Na mjesto incidenta, podsjetimo, brzo je stigla i patrola policije, a lider LDP-je, prije nego što su ga priveli u stanicu i alko-testom utvrdili da ima više od 1,5 promila alkohola u krvi, šutirao i njihove automobile.

- U trenutku alkotestiranja imao je preko 1,5 promila alkohola u krvi, što znači da je u vrijeme kada je pravio incident imao preko dva. Recimo, ukoliko je pio viski, morao je da popije bar flašu da bi u krvi imao toliku količinu alkohola - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, interesantno je da je Jovanović, kada je priveden u policiju, izjavio da su ga napali i vrijeđali navijači "koji su ga te večeri, kao i prethodnih, sačekali ispred zgrade", ali da nije mogao da se sjeti da je lomio, razbijao i šutirao.

- Posle incidenta insistirao je na tome da njemu i njegovoj porodici prijeti opasnost od navijača i da im treba službeno obezbjeđenje, bez kog su nedavno ostali - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je istina da su pripadnici jedne navijačke grupe identifikovani u blizini, ali da oni, prema dosad prikupljenim dokazima, nisu imali nikakve veze s incidentom koji je Jovanović pijan napravio.