Region

POLICIJA U STANU ALEKSANDRA JOVIČIĆA: U toku i pretres zgrade opštine Palilula!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

U velikoj akciji srpske policije osim Aleksandra Jovičića, uhapšeno je i pet inspektora.

Izvor: Printscreen/Youtube/AmiG Show

U akciji policije večeras je priveden predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić. Policija trenutno pretresa zgradu Opštine Palilula.

U stanu Aleksandra Jovičića, predsednika beogradske opštine Palilula i člana Predsedništva SNS, koji je uhapšen, navodno je pronađeno 350.000 evra u gotovini, piše Objektiv.

Pojedini mediji su preneli da je Jovičić osumnjičen zbog gradnje na Adi Huji, odnosno za nelegalnu gradnju 12 objekata na trasi metroa.

Podsetimo, pripadnici MUP-a uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Gradske opštine Palilula. Zbog sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Pored njih uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964).

Sumnja se da je Aleksandar Jovičić uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.