Region

KO JE VOĐA NAVIJAČA S KOJIM SE SUKOBIO ČEDA: Pucao na muzičare usred lokala, ima 15 prijava za teška krivična dela

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

Čedomir Jovanović se u sredu uveče ispred lokala brze hrane navodno sukobio sa dvojicom navijača - Urošem Avramović i Radetom Dunjićem.

Izvor: YouTube/Printscreen/Insajder video

Političar i biznismen Čedomir Jovanović se u sredu uveče u lokalu brze hrane na Novom Beogradu navodno sukobio sa dvojicom pripadnika navijačke grupe "Hijene", Radetom Dunjićem i Urošem Avramovićem, nezvanično prenose mediji.

Epilog noćnog incidenta u blizini stana Čedomira Jovanovića je poznat: Jovanović je razbio staklena vrata restorana brze hrane "Pončo", šutirao je nekoliko automobila - među kojima i policijski - i na kraju je posle uviđaja patrolnim džipom interventne jedinice odvezen u policijsku stanicu Novi Beograd, iz koje je ubrzo pušten.

Ko su Dunjić i Avramović

Rade Dunjić je pre 11 godina bio osumnjičen za ranjavanje Igora Vrevića, zvanog Bambija, na severnoj tribini "Marakane", za vreme utakmice polufinala Kupa Srbije između Zvezde i OFK Beograda.

Kako su mediji tada pisali, ranjavanju je prethodio sukob oko toga ko će na šipki da nasledi Dražena Dragaša, koji je bio u zatvoru zbog nelegalnog oružja. Vrević je zbog ranjavanja ostao bez slezine, ali nije želeo da sarađuje s policijom uz obrazloženje da se "ne seća ničega". Brat Radeta Dunjića je Velibor Dunjić, vođa navijača Zvezde ubijen 16. maja 2014. ispred splava "Džimis", dok je sedeo u automobilu BMW 5 karavan. Za njegovo ubistvo je okrivljen Vladimir Đurović koji je u bekstvu.

Uroš Avramović je, kao i Rade Dunjić, pripadnik navijačke grupe "Hijene". Pre 4 godine, tačnije 2017. uhapšen je na Autokomandi po poternici suda, jer je izbegavao da odsluži zatvorsku kaznu za učešće u pljački nakita još 2007. godine. On je tada po hitnom postupku upućen u zatvor u Sremsku Mitrovicu, gde mu je bilo određeno 14 meseci odsluženja kazne.

Četiri godine pre hapšenja, tačnije 2013. godine, Uroš Avramović je ranjen iz vatrenog oružja. U njega su pucali pripadnici obezbeđenja i suvlasnik restorana "Brodarac" na Starom sajmištu. Huligan je ranjen mecima iz svog pištolja iz koga je prethodno pucao u muzičare i pogodio miksetu. Njemu su se lekari borili za život, jer je sa 2 prostrelne rane leve noge i povredom glave stigao u Urgentni centar. Tačnije on je tada pronađen na parkingu u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

U aprilu 2008. godine Avramović i ubijeni Velibor Dunjić su krvnički pretukli i ranili Andreja Čogurića, nakon čega su otišli u inostranstvo. Zbog ovog dela, Dunjić je uhapšen u Švedskoj novembra 2008. godine, a Avramović u junu 2009. godine u nemačkom gradu Frankfurtu, nakon čega je poslat na robiju. Obojica su prvostepenom presudom bili osuđeni na po osam godina zatvora, ali je Apelacioni sud Avramoviću prepolovio kaznu.

U Avramovićevom dosijeu zabeležen je i incident od 10. decembra 2006. godine, kada je došao u Urgentni centar u Beogradu da se informiše o povredama koje je zadobio njegov prijatelj Dunjić posle tuče u beogradskom klubu "Andergraund". Policija ga je teretila da je tad vređao policajce, jednog je ugrizao za uvo, a drugog za nogu, ali ovu prijavu je odbacilo Drugo tužilaštvo.

Tri verzije incidenta na Novom Beogradu

Još uvek nije zvanično potvrđeno šta se tačno dogodilo između Čedomira Jovanovića i ova dva navijača. Pojedini mediji tvrde da je lider LDP-a sedeo sa njima za istim stolom pre nego što je došlo do svađe, dok drugi navode da su se Avramović i Dunjić pojavili kod kioska brze hrane, pa da je onda Jovanović odreagovao.

Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena tvrde da već godinama trpe maltretiranje od strane navijača, kao i da je to bio razlgo što je situacija sinoć eskalirala.