Region

PORFIRIJE CITIRAO DŽONIJA ŠTULIĆA: Poglavar SPC-a uputio čestitku novom "zelenom" gradonačelniku Zagreba!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Svojevremeno je veliki zagrebački pjesnik Branimir Džoni Štulić pjevao...", navodi srpski patrijarh u čestitki Tomislavu Tomaševiću.

Izvor: youtube/televizija hram/Z1 Televizija/screenshot

Srpski patrijarh Porfirije uputio je novoizabranom gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću iz političke organizacije "Možemo" čestitku u kojem mu je poželio da mu mandat bude ispunjen blagostanjem i prosperitetom za sve Zagrepčane.

"Koristim ovu priliku da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Zagreba, s iskrenom molitvenom željom da Vaš mandat bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka", naveo je srpski patrijarh Porfirije u svojoj čestitki.

Porfirije je u čestitki novom gradonačelniku Zagreba citirao i Branimira Džonija Štulića.

"Svojevremeno je veliki zagrebački pjesnik Branimir Džoni Štulić pevao Kada Zagreb izranja iz sna, što me je potaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovoga lijepoga grada, da je pred nama novo jutro koje će promijeniti sve", naveo je poglavar Srpske pravoslavne crkve i dodao: 

"Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana".

Podjsetimo, Tomislav Tomašević je odnio u nedelju ubjedljivu pobjedu u drugom krugu na lokalnim izborima u Zagrebu i posle 20 godina postao novi gradonačelnik tog grada, nakon nedavno preminulog Milana Bandića.