Region

PRVA FOTOGRAFIJA JOCE AMSTERDAMA POSLE 12 GODINA: Kralj srpskog podzemlja pušten na slobodu (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Jocić je posle 12 godina prvi put izašao iz zatvora

Izvor: YouTube/B92/Printscreen

Sreten Jocić (59), poznatiji kao Joca Amsterdam, koji u požarevačkom zatvoru Zabela služi kaznu od trinaest i po godina, proteklog vikenda izašao je na slobodu, ali samo na vikend.

Jocić je posle 12 godina prvi put je proveo nekoliko dana izvan zatvorskih zidina.

"Njega su ispred Zabele dočekali članovi porodice, supruga Vera i sinovi. Nisu se zadržavali u prijestonici, već su otišli van grada", kaže izvor blizak porodici Jocić.

Joca Amstedram je važio za kralja srpskog podzemlja, a pojavila se njegova fotografija sa slobodne koja pokazuje da ga boravak u zatvoru nije mnogo uticao na njegov fizički izgled kao i da se nije mnogo promijenio. On i dalje ima prepoznatljivu frizuru, a jedino se primjećuje je da je tokom godina blago osjedio.

Izvor: Kurir

Podsjetimo, Jocić je uhapšen 27. aprila 2009. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića. Međutim, na kraju sudskog postupka on je pravosnažno oslobođen, a umjesto da bude pušten iz pritvora, koji mu je ukinut 28. decembra 2012, on je prebačen iz Centralnog zatvora u Zabelu, na izdržavanje kazne od 15 godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine.