Region

DIJANINA BANDA! Belivukovi navijači imali zaštitu Žandarmerije po Hrkalovićkinom nalogu!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Dio navijača Partizana, pripadnici grupe Principi pod vođstvom Veljka Belivuka, prethodnih godina navodno je imao zaštitu dijela Žandarmerije i to, kako tvrde upućeni, zahvaljujući Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP.

Izvor: Kurir

Kako za Kurir objašnjava dobro obaviješten izvor, bivša funkcionerka MUP pokušala je da od pojedinih pripadnika Žandarmerije napravi svoju privatnu vojsku, a jedan od zadataka im je svojevremeno bio da na tribinama čuvaju Principe.

Kadrirala

- Hrkalovićeva je preko jednog tadašnjeg visokopozicioniranog pripadnika Žandarmerije navodno kadrirala u ovoj specijalnoj jedinici policije i na bitne pozicije u njoj postavljala podobne ljude kako bi kontrolisala njihov rad, ali i obezbijedila da Belivuk i njegovi navijači budu van radara policije - kaže izvor Kurira. Podsjetimo, Hrkalovićeva, koja u MUP ne radi od juna 2019, navodno je bila bliska s Belivukom i njegovom kriminalnom grupom, a nerijetko se moglo čuti da im je pružala svesrdnu pomoć.

Prijevremene penzije

- Sve je počelo 2018, kada je najprije donijeto rješenje o prijevremenom penzionisanju, gdje su u penziju mogli svi sa 45 godina starosti i 15 godina staža u posebnim i specijalnim jedinicama. Neki žandarmi su se dobrovoljno prijavili za penziju, a na neke je vršen pritisak da je bolje da odu, inače će biti raspoređeni na lošija radna mjesta - priča izvor i kaže da je ovo bila uvertira u ono što je uslijedilo.

Tokom 2019. počela je da kruži priča o fantomskim spiskovima na kojima se nalazilo oko 80 "nepodobnih" pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije.

- Namjera je bila da se oni sklone s pozicije, a da na njihovo mjesto dođu poslušnici, koji bi potom munjevito napredovali - kaže sagovornik.

Izvor Kurira ističe i da je bilo jasno da Žandarmerija, zahvaljujući novim čelnicima, toleriše navijačku grupu Principi.