Region

SVI ĆE BITI ŠOKIRANI - VULIN O SLUČAJU BELIVUKA: "Uhvaćeni nisu jedini koji će da ubijaju za novac"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Aleksandar Vulin komentarisao je i dešavanja ispred Beton hale.

Izvor: printscreen/b92

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je večeras da će svi biti šokirani i brojem i načinom izvršenja krivičnih djela klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je dodao da se uvijek saznaje nešto novo o samom slučaju.

Upitan da li ima novih detalja o slučaju Veljka Belivuka, Vulin kaže da postoji dovoljno dokaza da oni više nikad ne izađu na slobodu.

"Možete očekivati kada počne suđenje da se vidi sa kakvim razmjerama zla smo se sukobili", rekao je Vulin za B92.

Prije nekoliko dana uhapšeno je šest pripadnika klana, od kojih su četiri ostala u zatvoru, dodaje, naglašavajući da se uvek saznaje nešto novo.

"Ko im je prodao mašinu za mljevenje mesa, ko im je prodao oružje", upitao je ministar dodajuću da se svaka cijev balistički vještači.

"Vi mislite da su ovi koje smo uhvatili jedini koji će za novac da ubiju? Pa nisu", kaže Vulin za B92.

Govoreći o dešavanjima kod Beton hale u subotu kada je privedeno 130 osoba, Aleksandar Vulin navodi da nisu pohapšeni navijači, već, kako kaže, huligani.

"Ja sam došao ispred Beton hale, da vidim šta se dešava. Meni je važno da najviši funkcioneri MUP-a budu kada su takve akcije. Samo zakon i striktno poštovanje zakona. To su najobičniji huligani", kaže Vulin dodajući da su to organizovane siledžije i nasilnici.

On je istakao da ovo ne smije da se ponovi. 

"Jednu djevojku su nosili u Hitnu pomoć, pozlilo joj se od straha, to je obrukalo i Crvenu zvezdu i naš grad", rekao je Vulin.

Derbi Crvene zvezde i Partizana je uvijek visokog rizika, smatra Vulin, ali navodi da se neće tolerisati okupljanja.