Region

MIKA TJERAO DJEČAKE DA NAS PIPAJU, PA REKAO - POPNI SE NA STO I SKINI PANTALONE: Jeziva ispovjest iz Aleksićeve škole

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

T. S. će u sudskom procesu biti svjedok na strani glumica koje su Miku Aleksića optužile za silovanje ili seksualno zlostavljanje. U dramsku grupu Radio Beograda upisala se 1982, kada je imala devet godina.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/YouTube/Screenshot/StudioB

Polaznica škole glume učitelja Miroslava Mike Aleksića, koji je optužen za silovanje i nedozvoljene polne radnje, T.S. (48) otkrila je da ih je on tjerao da pričaju o erogenim zonama, kada su polaznici imali 13 godina i dodala da ih je sve bilo jako sramota zbog toga. Ona je navela da je Aleksić rekao djevojčicama da žmure i da ih dječaci dodiruju po intimnim djelovima tijela.

"Tražio je da zažmurimo, a zatim da nam dječaci rukama prelaze po celom tijelu, od glave do pete. I po intimnim djelovima. Sve nas je bilo jako sramota. Bila sam zbunjena i zgrožena, ali Miki nije smjelo da se kaže 'ne'! Mika je birao ko će s kim biti u paru. Sjećam se, dječak koji je bio sa mnom zvao se Vojkan, prezime sam zaboravila. Mika nas je poslije pitao da opišemo kako se osjećamo. Jasno se sjećam, rekla sam 'jezivo', a on je pobesnio i terao me da tačno opišem", rekla je ona i dodala:

"Pokušavala sam sebi to da objasnim kao vežbu glume, jer ćemo to morati i na filmu da radimo. Tek kasnije, kada sam odrasla, shvatila sam koliko to nije normalno. Djeca ne snimaju seksi scene." 

Mika Aleksić je T.S. zbog odgovora koji je tada dala vrlo brzo izbacio iz škole glume i rekao joj je da više ne dolazi, jer tu ne pripada.

"Uradio je to, kao i sve drugo, pred svima, da bi me još više ponizio. To mi je došlo kao spas, sama se nikad ne bih usudila da odem", kaže T. S., koja je nakon prvobitnog šoka počela da osjeća, kako ističe, slobodu.

"Smučio mi se cio taj glumački svijet, nisam ni imala ambiciju da upišem Akademiju. Bila je to neka čudna mješavina mržnje, fascinacije jednim moćnim i harizmatičnim čovjekom i želje da ga zadovoljim, ali i straha od neuspjeha, što se na kraju i dogodilo", rekla je T. S, koja nkada i ni sa kim do skoro na ovu temu nije pričala.

T. S. priča kako nisu sva djeca imala isti tretman. Neki danas poznati glumci (imena je rekla policiji) imali su bolji status i njih je Mika manje kinjio. Kako kaže najteže je bilo onima koji su bili stidljivi ili preosjetljivi, kao što je ona, kako navodi, postala.

"Taj strah bi namirisao i postajao još gori. Kada sam ulazila u pubertet i počinjala da se zaokrugljujem počeo je da me vrijeđa na račun fizičkog izgleda. Govorio je da sam debela, da mi je 'veliko dupe'. U sedmom razredu sam na svojih 168 centimetara imala 57 kilograma, što nije malo, ali nije ni da sam bila slonica. On je, međutim, učinio sve da se tako osjećam", rekla je ona i dodala:

"Ono što me danas najviše boli jeste ta moja dječija potreba da me Mika zavoli i pohvali, i tada bih sve učinila za to. Bila nam je velika čast kada bi nekog od nas izabrao da mu kupimo kafu ili cigarete, 'drinu' bez filtera, koju je nemilice pušio u tom sobičku na petom spratu Radio Beograda." 

Nekoliko mjeseci nakon što se T. S. upisala u dramsku grupu, uslijedio je i prvi šokantni događaj sa seksualnom konotacijom. Kako ona tvrdi, Mika je izabrao nju i još tri djevojčice i danas poznatog glumca da snimaju nekakvu seriju, to jest jednu epizodu.

"Iako su uloge bile male, snimanje je trajalo nekoliko dana, od ujutru do uveče na Košutnjaku. Čekajući na svoj red, mi smo trčali okolo, igrali se. Kada smo poslije snimanja prvi put došle na probu, Mika je nas petoro pozvao i toliko je vikao da se tresao cio Radio Beograd. Najšokantnije mi je bilo što je kaznio tog dječaka koji nas je 'na snimanju jurio i dizao nam suknjice', čega se ja zaista ne sećam da se dogodilo", rekla je ona i dodala:

"Rekao mu je da se popne na sto i pred cijelom grupom skine pantalone, što je on i uradio. Onda se razdrao: 'Sada svi marš napolje!' Došla sam kući uplakana i rekla da sam izbačena iz grupe. Nažalost, ipak sam se vratila. Počele su moje godine terora", ističe T. S.

Svjedokinja T. S. kaže da je Mikina grupa jedini kolektiv u životu gdje nije stekla nijednog prijatelja. Možda jer je to Miki odgovaralo, jer je imao stvari pod kontrolom.

"Pomislim na taj period života i veliki napor ulažem da radim na svom samopouzdanju koje je Mika godinama urušavao. Često sam slušala ocjene da imam ponizan stav prema autoritetima i muškarcima, čak sam kod psihoterapeuta zbog toga odlazila. Žao mi je djevojaka koje su prošle mnogo gore i što mi, stariji, nismo znali da im damo bar neki signal, možda bi tako izbjegle muku. Nadam se da će ovo svima biti velika škola, da će se ubuduće pripaziti ko radi s djecom. Zbog te djece sam odlučila da dam izjavu", navela je T. S.

Kao besmislene ocenjuje komentare Mikinih pristalica da, navodno, djevojke optužuju Aleksića iz koristi i ona dodaje da stoji 100 odsto iza svega što sam rekla i da će to ponoviti gdje god je potrebno.

"Ja sam odavno izašla iz tog sveta, 20 godina živim u inostranstvu, imam uspješnu karijeru. Kada čitam kako neki govore o Mikinim 'uspješnim metodama' koje 'pripremaju djecu za život', ja samo mogu da kažem da sam postala dobar čovjek i izgradila život i karijeru ne zbog Mike, nego uprkos njemu", zaključuje T. S.

Tagovi