Cio Balkan zaprepašćen!

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK STRAVIČNOG VRŠNJAČKOG NASILJA U JAJCU: Djevojčica tuče vršnjakinju, a ostala djeca snimaju i psuju

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Stravičan slučaj vršnjačkog dogodio se u dvorištu Osnovne škole u Jajcu.

Izvor: Youtube/Dečko Balkanac/screenshot

Na video snimku vršnjačkog nasilja, čije akterke su dvije učenice osnovne škole, vidi se kako je jedna djevojčica oborila drugu na zemlju, a potom joj sela na stomak i udarala je po licu. Zlostavljana učenica pokušavala je da se odbrani štiteći rukama lice, dok je zaprepašćujuće i to što ostala djeca huškaju djevojčicu koja je tukla učenicu i to sve snimali mobilnim telefonima i psovali.

Prema nezvaničnim saznanjima, pretučena djevojčica je već duže vrijeme maltretirana, a "na zub" ju je uzela grupa učenika koji su je određeno vrijeme kinjili, a sada je i fizički napali te joj je agonija pojačana i snimanjem njenog poniženja.

Na snimku se vidi kako zlostavljana djevojčica pokušava da se odbrani sve vrijeme držeći ruke preko lica dok ju je druga napadala udarala u glavu, šutirala nogama. Okupljeni dječaci su čak djevojčici koja je udarala žrtvu pričali i govorili joj kako da udara i gdje sve.

Očekuje se reakcija policije, Centra za socijalni rad, školske uprave i dječjeg psihologa.

"Ćerku jako boli glava, a supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima da odgovorim. Hvala vam prijatelji što zovete i pitate nadam se da razumijete da ne mogu svima da odgovorim pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumijevanju", rekao je otac napadnute djevojčice.

Roditelji su obavijestili, da se događaj desio prije nekoliko dana, a djevojčica je roditeljima rekla da je postila i da nije mogla da se odbrani.

 "Nije odmah smjela da nam kaže šta se dešavalo jer su joj zaprijetili ako kaže pre snimka da će joj izbiti slezinu", naveli su roditelji.

Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj ćerki držale noge kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu ćerku, nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.

"Mojoj djevojčici niko nije pomogao. Isto se desilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju ćerku zvao 'Žutog' koji ga je pretukao i povrijedio mu slezinu", napisala je majka.

Ona je dodala da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu ćerku koja je kući danima dolazila uplakana.

"Dijete je dolazilo kući pješaka, nije smelo autobusom. Razrednoj sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete", naveli su roditelji.

Dodaju i da iste djevojke piju alkohol i nude njihovoj ćerki cigarete i u sok joj sipaju alkohol.

Fikret Čančar, direktor Osnovne škole "Berta Kučera" u Jajcu rekao je da postoje dva šokantna snimka zlostavljanja djevojčice od strane njene vršnjakinje iz druge škole "13. rujan".

"Kad smo stvar počeli da raspetljavamo, utvrdili smo da je jedan snimak nastao 1. maja i to se dogodilo u prigradskom naselju Carevo polje. Nakon toga se isto desilo 5. maja i to drugi put kada se desilo, mi smo saznali i odmah smo reagovali", rekao je on i dodao:

"Bilo je prisutne djece. Pozvali smo roditelje pretučene djevojčice, obavili smo s njima razgovor i u kontaktu smo s Centrom za socijalni rad. Tražili smo i njihovu asistenciju i sve uredno prijavili policiji".

Upozoravamo vas da je video snimak UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA.