Region

PRVIH 50 DOBIĆE VAUČERE OD 5.000 DINARA! PUNKT U UŠĆU SE OTVARA TAČNO U PODNE: Opet velike gužve, izbile prve svađe!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Nastavlja se proces imunizacije u beogradskom tržnom centru.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vakcinacija protiv korona virusa na punktu u TC Ušće počinje danas u 12.00 i trajaće do 20.00 časova. Prvih pedeset vakcinisanih dobiće vaučer za kupovinu u vrijednosti od 5.000 dinara.

Kako prenose beogradski mediji, u beogradskom tržnom centru već od jutros su se stvorile velike gužve, iako sama vakcinacija počinje od 12 sati. Naime, tamo su se javile već prve svađe i razmirice među ljudima koji čekaju u redu.

To je najavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, na svom Fejsbuk profilu. On je rekao da je juče dato 965 vakcina u tom tržnom centru.

"Dato je 390 doza Fajzer vakcina, 361 doza Sinofarm vakcine i 214 doza vakcine Sputnjik V", naveo je Vesić.

Podsjetimo, juče je nastao haos u tom tržnom centru, a zbog vaučera su se gurali i stariji sugrađani, ali majke sa djecom. Zbog cijele situacije je morala da interveniše i policija.

Inače, u ovom tržnom centru juče se vakcinisala i popularna srpska pjevačica Jelena Karleuša, a njena vakcinacija je privukla veliku pažnju domaćih medija.

Takođe, Beograd je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje preuredio jedan gradski autobus u mobilni punkt za vakcinaciju. On je opremljen opremom za rad dvije ekipe za vakcinaciju.

"Ovo vozilo je dodijeljeno Gradskom zavodu i kada se završi pandemija služiće kao mobilni punkt vakcinaciju drugim vakcinama, recimo onom protiv gripa", naveo je Vesić.

Već za vikend ovaj autobus biće parkiran na Adi Ciganliji, a potom će naredne nedjelje biti u Lazarevcu i Barajevu.

АУТОБУС ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАДА БЕОГРАДА

Град Београд је у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље преуредио један...

Prema zvaničnom izvještaju Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano je 490.891 osoba što iznosi 35,3 odsto punoljetne populacije. Nadležni očekuju da za vikend u glavnom gradu Srbije bude revakcinisano pola miliona ljudi.

Vakcinisano je 613.642 osobe što iznosi 44,1 odsto punoljetne populacije Beograda. Kako su nadležni istakli cilj je da se vakciniše 750.000 ljudi u Beogradu.

Tagovi