nenormalno

VELJA NEVOLJA BRUTALNO KAŽNJAVAO GREŠKE SVOJIH VOJNIKA: Otkriveni jezivi detalji o dešavanjima u KUĆI UŽASA u Ritopeku

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Informer

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, navodno se nije libio da ubije i svoje ljude ako bi mu se zamjerili ili ako bi napravili neku grešku!

Izvor: Kurir/Ana Paunković/MONDO/Stefan Stojanović

Tako je prošle godine prema nezvaničnim informacijama odlučio da likvidira i dvojicu svojih "vojnika" jer su zaboravili da isključe mobilne telefone dok su prenosili djelove tijela iz "kuće strave" u Ritopeku do Dunava gdje su ih bacili u rijeku.

Čak je i nekoliko najbližih Belivukovih saradnika tražilo od njega da se ta dvojica likvidiraju, ali Velja Nevolja je odustao u poslednji čas. Umjesto da ih pobije "samo" ih je brutalno izmaltretirao i pretukao.

Nevjerovatni detalji zločina Belivukovog klana otkriveni su tako što je u poslednja dva mjeseca nekoliko bivših "vojnika" Velje Nevolje odlučilo da progovori. Shvatili su da Belivuku, ali i njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću Mesaru i još nekolicini najistaknutijih pripadnika bande sleduju višedecenijske robije pa pokušavaju da saradnjom sa policijom sebi izdejstvuju blaže kazne.

- Ti novi svjedoci su otkrili ko je sve ubijen na nekoliko lokacija u Srbiji i gdje su sve žrtve mučene i kasapljene. Između ostalog, tako je i otkriven specijalni bunker, takozvana klanica u štek kući u Ritopeku, gdje su ljudi mučeni i ubijani, a tijela su potom kasapljena, samljevena u mašini za mljevenje mesa ili su bačena u obližnji Dunav - objašnjava izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, jedan svjedok je tako opisao i kako su dvojica Belivukovih vojnika umalo glavom platila to što su zaboravili da isključe mobilne telefone dok su djelove tijela nosili do Dunava.

Belivuk je pobjesneo kad je čuo da su im telefoni bili uključeni jer su policajci tako mogli da ih prate i da ih uhvate na djelu dok bacaju djelove tijela u reku. Velja Nevolja je urlao da su "glupi ko k**ac i da su ga umalo odali". Nekoliko njegovih najbližih saradnika ga je savjetovalo da se i ta dvojica odmah ubiju, ali Belivuk je, kad se smirio, odlučio samo da ih nauči pameti. Zatim ih je brutalno pretukao i ponižavao pred ostalim pripadnicima bande - kazao je izvor iz istrage.

Podsjetimo, Belivuk, Miljković i još 20 pripadnika njihovog mafijaškog klana uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge. Bili su praktično ispostava "kavačkog klana" u Srbiji.

Tagovi