Region

GLAVA MU JE BILA SMRSKANA OD UDARCA: Komšija otkrio detalje ubistva Amerikanca u Beogradu, u dvorištu zatekao horor

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novi detalji jezivog zločina u beogradskom naselju Zvezdara.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pripadnici beogradske kriminalističke policije uhapsili su u utorak troje Beograđana, osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja, na Zvezdari, u domu Đ. V. u Ulici Veljka Dugoševića, nasmrt pretukli američkog državljanina Gavina Glima (54). Zločinu je prethodilo višesatno konzumiranje alkohola, svađa i tuča. Motiv ubistva se još utvrđuje.

Lisice su stavljene Đ. V. (57), R. B. (35) i M. J. (38), koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo teško ubistvo. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku biće privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

"Oko tri sata ujutru čuo sam neku buku, kao da se tuku, ali to se često u toj kući dešavalo. Da su ubili čovjeka čuo sam tek kada je došla policija. Oni su Amerikanca iz kuće iznijeli u dvorište. Krv se svuda razlivala, jedva sam uspio da je operem", priča komšija Branislav Petrović.

Prema priči Petrovića on nije poznavao Amerikanca, koji je ubijen. Kako kaže, u kuću Đ. V. često su "svraćali nepoznati ljudi", najčešće zbog alkohola. Kobne noći o zločinu koji se dogodio policiju je obavijestila žena, koja je sada, sa dvojicom muškaraca, takođe, uhapšena.

U sobi, gdje je zatečeno tijelo ubijenog, namještaj je bio razbacan. Njemu je glava bila smrskana od udaraca. Ne samo što su ga ubili, već su mu iz džepa izvukli oko 20 eura. Nije baš najjasnije iz kog razloga su ga pretukli nasmrt i to se tek utvrđuje", navodi izvor,

Amerikanac je stigao u Srbiju krajem prošle godine. Na Bulbulderu je živeo sa djevojkom, srpskom državljankom. Policija sada utvrđuje kako su mu se kobne noći ukrstili putevi sa Đ. V. u čijoj kući je završio. Prema nezvaničnim saznanjima, oni su se poznavali iz kraja i znali su često da popiju po pivo. Šta se dogodilo kobne noći, tek će biti rasvijetljeno.

Tagovi