Region

MIKINA ŽENA PRVI PUT PROGOVORILA: Dok su ga hapsili inspektorka je rekla "Bolje da ne znate", a onda je zazvonio telefon

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Profesorka Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića, poznatog učitelja glume koji je osumnjičen za silovanje, prvi put od njegovog hapšenja otkriva sa čime se suočava i kroz šta prolazi od kada su optužbe protiv njenog muža isplivale u javnost.

Izvor: Kurir TV screenshot/Youtube/screenshot/Studio B

Javnost u Srbiji bila je šoku nakon ispovesti glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su otkrile da ih je nastavnik glume Miroslav Aleksić godinama silovao i seksualno uznemiravao.

Aleksić je uhapšen 16. januara, od kada se i nalazi u pritvoru, a sada je prvi put za medije njegova supruga Biljana Mašić, otkrila šta se dešavalo u noći kada je policija došla po njega, ali i kako je ona saznala za kakva dela se tereti.

Biljane je otkrila da je tu noć kada je Aleksić uhapšen, "presedela s psom", kao i da je od tada njen život, već mesecima "kao u nekom balonu".

"To je situacija kada ne možete da spustite pritisak 170 sa 100. Ako ne capnete, vi se dignete i idete dalje. Te subote sam čekala da gledam seriju 'Klan', a Mika je nešto čitao. Zvoni nam interfon, ja se javljam kad čovek kaže: 'Komšinice, izgubili smo ključeve, je l' možete da otvorite?'. Ja otvorim i onda pomislim možda sam nekome pustila neželjene goste. Nije prošlo 20 sekundi zvono na vratima. Otvaram, a nekoliko ljudi stoji u mraku, nisu upalili svetlo. 'Mi smo iz policije' kažu, ja začuđena. 'Kako, zar niste komšije koje su izgubile ključ?'. Oni tu preseku i pitaju da li je Miroslav Aleksić tu. On dođe, pitaju da uđu i on ih, naravno, pusti. Nisu hteli da sednu, već su rekli da pođe s njima na informativni razgovor", rekla je Biljana Mašić "Novostima" i otkrila da joj je jedna inspektorka, dok se Aleksić presvlačio, tražila od nje njegove lekove.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića (68) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao sedam devojaka koje su bile učenice u školi glume čiji je vlasnik. Advokat Milene Radulović i oštećenih devojaka u ovom postupku Jugoslav Tintor, kaže za MONDO da opštužnica još nije ekspedovana i nije stigla u ruke branilaca, ali čim se to desi, odbrana ima pravo da odgovara na optužnicu.

"Kad su krenuli da izađu, Mika im kaže 'Izvinite, mogu li da znam o čemu je reč?', oni kažu 'Reći ćemo vam posle'. Tu se ja usprotivim, neka kažu odmah, jer i ja želim da znam, inspektorka mi kaže 'Možda je bolje za vas da ne znate'. Onda su mi rekli gde da dođem, ali da krenem 15 minuta posle njih".

Mašićeva je priznala da joj je hiljadu stvari prošlo kroz glavu.

"Dok sam tamo čekala da me pozove ta inspektorka, pozovem drugaricu koja je advokat, ali je bilo zauzeto. Ona se posle javi i kaže da je Mika zvao i rekao: 'Izgleda da sam nekoga silovao", čak se i nasmejao. Posle sat vremena primila me ta inspektorka  i objasnila mi da je priveden zbog silovanja. Ja kažem 'Šta pričate, kao da ne znam s kim živim', a ona kaže 'Ne, ne, tako je'. Pitam ja ko je silovana osoba, a ona 'Aaaa, to ne mogu da vam kažem, reći će vam Tužilaštvo'. Tad mi zazvoni telefon, zamolim je da se javim jer je ta drugarica advokat koja mi kaže 'Evo ti Blic, na naslovnoj strani, Milena Radulović'. Tu sam dobila napad besa i pitala na šta to liči, meni ne možete da kažete, a novinarima možete?!".

Mašićeva dodaje da je tada "počeo linč".

"Hvatali su decu za rukave da ih zaustave i fotografišu, roditelji su morali da ih uvode, jedna novinarka mi je čak ušla na čas. Taj nasrtaj je bio strašan".

Tagovi