Region

CIJELI BALKAN NA NOGAMA, JURE DVIJE MILIJARDE DOLARA: Otkrivena ogromna prevara, potjera i kod nas!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Osumnjičen da je oštetio 390.000 korisnika.

Izvor: Profimedia/Mondo

U sklopu potrage za Farukom Ozerom, osumnjičenim da je pobjegao na Balkan sa podacima o razmjeni kriptovaluta vrijednih dvije milijarde dolara, turska policija je poslala svoje detektive u Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Prošle nedjelje je počela potjera za Farukom Ozerom, nakon što klijenti njegove kompanije "Todeks" nisu mogli da podignu svoj novac, pa je ovo pokrenulo spekulacije da se zapravo radi o jednoj velikoj prevari. 

Nedugo nakon toga vlasti u Turskoj su saopštile da se osumnjičeni Faruk Ozer nalazi u Albaniji, ali tamošnja policija nije uspjela da ga pronađe. Za njim je raspisana potjernica, a pored Albanije, turski detektivi su poslati i u Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru i na Kosovo

Faruk Ozer je osumnjičen da je kao vlasnik "Todeksa" oštetio oko 390.000 korisnika platforme za razmenu kriptovaluta. Do sada je uhapšeno oko 70 osoba, ali je velika većina ubrzo puštena na slobodu.

Inače, u Albaniji su, istovremeno, uhapšene dvije osobe koje su Ozera dočekale na aerodromu u Tirani, ali tokom pretresa njihovih kuća nije pronađeno ništa značajno.