Region

HOSTESE ODREĐUJU KO ĆE KOJU DJEVOJKU, ONDA IH VODE U "LJUBIČASTU SOBU": Nova šokantna ispovijest sa žurki u Jagodini

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pojavio se još jedan svjedok koji je opisao šta je navodno video na proslavama Dragana Markovića Palme.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet zbog navoda da je Dragan Marković Palma podvodio maloljetnice. U toku je prikupljanje potrebnih obavještenja u okviru predistražnog postupka, a Palma je u izjavi za naš portal demantovao da su maloljetne osobe bile u objektima koji se spominju u ovim navodima, i cijelu priču nazvao izmišljenom. Advokat Borivoje Borović je za MONDO rekao da je jedna stvar ključna za slučaj i da, bez nje, cijela priča pada u vodu.

U javnosti je odjeknula i ispovest muškarca iz Jagodine, koji navodi da je radio za Markovića i do detalja opisuje šta se navodno događalo u hotelima, na bazenima i prostorijama iznad Televizije "Jagodina". Sada se pojavio još jedan navodni svjedok, koji je opisao događaje kojima je navodno više puta prisustvovao. 

Neimenovani svjedok ispričao je da su "uvijek u pitanju bile proslave" koje bi se završile u privatnim prostorijama, navodeći i primjer jednog jagodinskog kluba u kojem postoji "posebna ljubičasta soba" u kojoj se, prema njegovim riječima, odvijalo podvođenje.

"Šema je uvijek ista, proslava nečega uglavnom uz estradne zvijezde, oni su mamac. A kada se zvanični dio završi oko ponoći, na posao stupaju animir dame. Na putovanjima ih je bilo po nekoliko, putuju sa našom delegacijom i uočljive su svojim izgledom i garderobom. Neke su iz Jagodine, ima ih koje formalno rade u javnim preduzećima, recimo u JP Standard i iz okolnih sela, a sve koordinišu Palmine sekretarice. Naravno, ne iz svoje glave. One ih zovu, određuju koja gdje i kome ide posle otvorenog dijela slavlja. Mjesta u Jagodini ii okolini ima više, među aktuelnijima je klub Tigar u kome postoji ljubičasta soba za to. Sa zaključkom da je ovo školski primjer elitne prostitucije i podvođenja žena", pročitala je iskaz navodnog svjedoka Marinika Tepić u Jutarnjem programu Televizije N1.

Palma je u izjavi za MONDO rekao da nema potrebu da nabavlja dokaze u svoju odbranu i nazvao cijelu priču izmišljotinom.

"Otišao sam u tužilaštvo i rekao hapsite me ako imate dokaza. Nemam ja potrebu da nabavljam neke argumente i dokaze u svoju odbranu. Neka iznose ti koji me optužuju ako imaju neki dokaz protiv mene. Sve je čista laž. Nije istina ni da su maloljetne osobe bile prisutne sa nama u objektima koji se spominju u medijima. Izmišljeno je sve, od početka do kraja, sve su to potpune gluposti", rekao je Dragan Marković Palma za MONDO.

Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković dodao je da postupa po informacijama iz medija ali i inicijativi Markovića koji je tražio da Tužilaštvo detaljno pristupi prikupljanju obavještenja.

"U ovom predmetu ima dosta lica, a trenutno nemamo elemente ni za jedno krivično djelo, ni jednog konkretnog izvršioca jer ih ima više kao označenih. Mi treba da utvrdimo da li ima elemenata i za koje krivično djelo. U okviru predistrage u policiji će biti saslušani svjedoci", navodi on.