Region

SENADE, VI ŽIVITE ZA PROŠLOST: Burno kod Hadžifejzovića - "Đukanovićev nacionalizam je pećinski"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisji kod novinara Senada Hadžifejzovića u BiH.

Izvor: printscreen/Face TV

U emisiji na Fejs TV Vučić i Hadžifejzović burno polemišu, a dotakli su se mnogobrojnih tema.

“Koliko Srba i Bošnjaka je poginulo za vrijeme NDH, zašto niko nije pokrenuo tužbu za genocid?! U Jasenovcu je bio logor za zatiranje ljudi, jedna čitava pripremana politika! Nemam pravo kao predsjednik države da kažem da je bio genocid u Jasenovcu, to bi značilo narednih 100 godina problema sa Hrvatima! Prezirem ljude koji su mogli da pucaju dječacima u potiljak, to nisu nikavi škorpioni nego zlikovci!", rekao je Vučić.

 “Postoji grafit u Beogradu prošlost Vam dolazi”, prokomentarisao je Senad Hadžifejzović.

Vučić mu je nakon toga odgovorio: “Senade, vi živite za prošlost, našli ste grafit koji niko nije vidio!”

Na konstataciju novinara da nema naprijed “dok Srbija ne kaže da nije za Veliku Srbiju”, Vučić je rekao da je Srbija sebi dovoljna.

Vi nemojte da komadate Srbiju, mi ne želimo da diramo u integritet BiH! Otišao sam u Srebrenicu, pognuo sam glavu, odao poštovanje žrtvama, a kada su me gađali kamenicama nisam sagnuo glavu tada sam bio ponosan Srbin! Znam ko je organizovao tad atentat na mene, kontaktirao sam jednog učesnika! Koliko ljudi je reklo da je Alija prodao Srebrenicu Srbima, što onda mrzite Srbe?! Nikad nisam bio četnik, niko u mojoj porodici nije bio četnik!”, istakao je Vučić.

Hadžifejzović je Vučiću rekao da je pustio "ljude da pričaju o ratu", na šta mu je predsjednik Srbije odgovorio da njegovi predstavnici komadaju Srbiju dok on ćuti.

"RS se neće odvojiti, nama ne treba teritorija BiH! Rekao sam to (Miloradu) Dodiku na svakom sastanku! Ne pada mi napamet da kažem Dodiku da ćuti, ima pravo da priča šta želi!", istakao je Vučić.

Hadžifejzović je rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović okrivio Vučića da svojom politikom preuzima Crnu Goru.

"Kažete da je u Crnoj Gori sve bilo lijepo i dobro. Zadovoljni su bili Muslimani, Albanci, Hrvati... Jedini problem je što je 30 odsto stanovništva progonjeno i nije im bilo dozvoljeno ništa. Progone svakog ko nosi srpsku nacionalnu trobojku. Tako je bilo lijepo Srbima u Crnoj Gori. U tome je problem sa gospodinom Đukanovićem, jer je njegov nacionalizam pećinski".

"U kojoj Đukanovićevog vladi poznajete ijednog Srbina?", pitao je Vučić.

"Filip Vujanović", odgovorio je voditelj.

"Ma nemojte da izmišljate Senade", nadovezao se predsjednik Srbije.

"Zašto Srbi u Crnoj Gori nemaju prava kao Albanci u Sjevernoj Makedoniji"?

"Velika Srbija se ne pravi! Za mene je Srbija velika kada je ekonomski uspješna i kada dođu Sarajlije i kažu da su se lijepo proveli".