Region

VUČIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: IMA LI U CRNOJ GORI VAŽNIJIH TEMA OD SRBIJE? USKORO ĆEMO VAM POSLATI VAKCINE

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gledao nastup predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kome je optužio Srbe za nacionalizam i šovinizam.

Izvor: RTS/screenshot/MONDO/YouTube/Printscreen/Predsjednik Crne gore

“Ja sam s pažnjom gledao nastup predsjednika Đukanovića na televiziji i pitao se da li će postojati jedan segment te emisije u kojoj se neće govoriti o Srbiji, meni i da se srpski narod neće optuživati za nacionalizam i šovinizam. Nisam to dočekao”, istakao je predsjednik Srbije.

Đukanović je nedavno izjavio će od “velikosrpskog nacionalizma braniti Crnu Goru svim sredstvima”, ali i da vjeruje da će to učiniti u institucijama.

"Velikosprski nacionalizam pokušava da pod novim motom "srpskog sveta" maligno utiče na Crnu Goru, ne odustajući od Velike Srbije kao projekta kojem je samo promenjeno ime", kazao je Đukanović u intervju za Televiziju Crne Gore.

“Kada je to tako onda razumijete da nešto u političkom smislu nije u redu s onima koji takve tvrtdnje iznose. Mi poštujemo nezavisnost Crne Gore i nemamo problem s tim. Mi imamo problem s položajem srpskog naroda, a to je emisija Đukanovića pokazala i dokazala”, ocijenio je predsednik Srbije i dodao da je vjerovao da u Crnoj Gori postoji neka važnija tema, poput otvaranja radnih mjesta, vakcina, ali da je shvatio da je Srbija "za sve mi kriva".

On je kazao da je sada potvrđeno sve ono što je govorio mjesecima - o teškom položaju srpskog naroda. “Mislim da su svi Srbi i u Crnoj Gori to mogli da osjete i da vide”, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija nema nikakav problem i želi najbliže odnose s Crnom Gorom, ali da ne želi da ćuti na takav odnos prema srpskom narodu u cjelini.

"Ana Brnabić će obavijestiti Krivokapića o novoj tranši vakcina koje ćemo ispostaviti Crnoj Gori, u vidu prijateljeske pomoći, a oni samo neka nastave, neka rade svoj posao", poručio je Vučić.