Region

SKANDAL U SVILAJNCU! UHAPŠEN SVEŠTENIK ZBOG PEDOFILIJE: Od djevojčice tražio da ga poljubi u usta?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Sveštenik iz jednog sela u opštini Svilajnac je uhapšen zbog polnog uznemiravanja četrnaestogodišnje djevojčice.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Svešteniku je određen pritvor do 30 dana, a sumnja se da je neprimjereno dodirivao maloljetnu djevojčicu u čijoj kući je bio da bi svetio vodicu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni sveštenik je navodno djevojčicu uhvatio za ruku i tražio da ga poljubi u usta. On je iskoristio to što su njen otac i brat, kako se sumnja, izašli iz kuće i poljubio je djevojčicu, ali je ona odbila da njega poljubi i pobjegla iz porodičnog doma. Djevojčica je potom sveštenika prijavila policiji.

Pred nadležnim organima ovaj seoski sveštenik se branio tako što je naveo da je djevojčica bila tužna, a da je on htio da je utješi i da ju je poljubio "roditeljski".

Kako kažu mještani sela u kome se sve ovo dogodilo kažu da je riječ o veoma dobrom svešteniku, koji je kod njih već petnaestak godina i da ne mogu da vjeruju da je on to uradio.

"Svašta se priča. Ne znam koliko je to tačno. On i meni sveti vodicu i poljubi moje ćerke, ali nikada to nisam shvatio kao polono uznemiravanje. Mislim da on to nije uradio iz tog razloga. Znam da je izgubio sina i brata i da je rastrzan zbog toga, ali ne mogu da vjerujem da je spreman da uradi tako nešto", kaže mještanin sela i dodaje:

"On je najškolovaniji pop u svilajnačkoj opštini. Porodica djevojčice je takođe dobra i poštena, tako da ne znam šta da mislim".

Tagovi