Region

KORONA SVADBA U TRŽNOM CENTRU U BEOGRADU! Na veselje upala policija, ima uhapšenih

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac ukazao je danas na jedan primer kršenja mera u Beogradu.

Izvor: youtube/screenshot/Fish news

U jednom tržnom centru na Voždovcu zabeležen je slučaj organizovanja svadbe na kojoj je bilo oko 80 gostiju. Sve se desilo tokom minulog vikenda, u subotu.  

"Zatečeno je oko 80 gostiju. Odgovornost za organizovanje događaja snosi vlasnik, tj. odgovorno lice u restoranu", rekao je on za Kurir TV.

On dodaje da je Komunalna milicija legitimisala sve prisutne goste i prema pravnom licu preduzela mere prema Zakonu o zaštiti stanovništva od širenja zarazne bolesti. Pripadnici MUP-a su priveli odgovornu osobu i protiv nje je podneta krivična prijava.

Izvor: Printscreen/Kurir TV

Divac je naglasio da gosti u ovom slučaju snose odgovornost samo za nenošenje maske u zatvorenom prostoru, a sva ostala odgovornost je na vlasniku lokala.

"Ovo je bio drastičan slučaj, zato što su lokali zatvoreni, bašte su otovrene prošle nedelje, i ovo je bio prvi slučaj da smo zatekli u zatvorenom prostoru neku žurku. U poslednja dva dana juče i danas kako su otvoreni tržni centri, nema kršenja mera. Pored nas kontroliše i sanitarna inspekcija", rekao je Divac.

On je podsetio da nije dozvoljena muzika uživo, kao i da u baštama razmak između stolova mora biti dva metra i da ne sme sedeti više od pet ljudi za jednim stolom.