Region

BRUTALNO UBIJEN PRIJE 2 GODINE U JOHANEZBURGU: Vođa srpskog podzemlja izrešetan PRED KAMERAMA zbog 20 kilograma kokaina

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Ivan Đorđević Žuća (59), jedan od vođa srpskog podzemlja u Južnoafričkoj Republici, brutalno je likvidiran prije dvije godine u Johanezburgu, a njegovu smrt zabilježile su kamere, piše Kurir.

Izvor: Kurir/Printscreen Youtube

Kako Kurir navodi, Đordević je ubijen kad se blindiranim "mercedesom" dovezao u luksuzni kompleks u kom je živio u Johanezburgu. U trenutku kad je zastao, prišla su mu dvojica napadača sa automatskim puškama. Pokušao je da pobjegne, ali nije uspio, a na mjestu pucnjave je pronađeno 26 čaura.

"Napadači su se posle likvidacije vratili u svoj "BMW" i nekoliko kilometara dalje ga zapalili. U zapaljenom automobilu policija je kasnije pronašla i spaljenu pušku", prenijeli su južnoafricki mediji.

Prema riječima izvora upućenog u slučaj, Đorđević je bio prijatelj sa Dobrosavom Gavrićem, čije je izručenje tražila Srbija zbog učešća u ubistvu Željka Raznatovića Arkana 15. januara 2000. godine, ističe Kurir.

UBISTVO JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA
Izvor: YouTube/ News24

 "Izuzetno je sarađivao i sa ubijenim Milanom Đuričićem koji je bio jedan od vodećih narko-bosova u JAR", prenijeli su ranije tamošnji mediji.

Posle Đorđevićevog smaknuća spekulisalo se da je on još jedna žrtva u ratu srpske i bugarske mafija u JAR i to navodno zbog krađe 20 kilograma kokaina, navodi Kurir.

"Sumnja se da je upravo Žućin čovjek odgovoran za početak krvavog rata u Južnoafrickoj Republici u kom je do sada ubijeno petoro državljana Srbije, dok je jedan preživio pokušaj ubistva. Svi državljani Srbije nastradali su zbog navodne krađe kokaina od bugarske mafije", rekao je ranije izvor iz istrage, zaključuje Kurir.