Ističe pritvor

DANAS PADA ODLUKA O VELJI NEVOLJI: Cijeli region je vidio krvave dokaze, a nove brutalnosti stalno niču!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Pripadnicima grupe Velje Nevolje je 5. marta pritvor produžen za 30 dana.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/MONDO/Stefan Stojanović

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i drugim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za najteža krivična djela poput ubistva, trgovine narkoticima i drugim djelima u nedjelju 4. aprila ističe pritvor.

Pošto je danas posljednji radni dan ove nedjelje sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu bi zbog toga trebao da donese novu odluku o pritvoru.

Belivuk i ostali su uhapšeni 4. februara, a 5. marta im je pritvor produžen za još 30 dana zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bjekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična djela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

 Belivuk i Miljković terete se da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi". Pored njih, 4. februara je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije je pokrenulo istragu protiv ukupno 22 osobe.

Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U slučaju Belivuka i njegove kriminalne grupe, privedene su i saslušane i brojne druge osobe, a u četvrtak je objavljeno da je među uhapšenima i Veljina ljubavnica M. R. koja navodno može postati i jedan od ključnih svjedoka u istraži protiv njega.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica sumnjiče se za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakićević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.