Užas!

DjEVOJČICA (2) PRIMLJENA SA TEŠKIM NAGNJEČENJEM, NA RESPIRATORU JE: Ljekari bolnice -"Ovako nešto nikada nismo vidjeli"!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nesrećna djevojčica se nalazi na intezivnoj njezi i životno je ugrožena.

Hitna pomoć
Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

U Klaićevu bolnicu u Zagrebu u srijedu je prevezena dvogodišnja djevojčica koja ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave. Na njenoj koži se jasno vide tragovi gnječenja.

Djevojčica je operisana, ali, kako nezvanično saznaje hrvatski Index.hr, šanse za preživljavanje su joj male. Nesrećna djevojčica se nalazi na intezivenoj njezi i priključena je na respirator.

"Tokom jučerašnjeg dana u Kliniku za dječije bolesti Zagreb je u jedinicu intenzivnog liječenja primljeno dijete (2) iz Opšte bolnice Nova Gradiška, s obzirom na prirodu i težinu povreda vitalno je ugroženo, nastalih usljed još neutvrđenih okolnosti", rekao je direktor te bolnice Goran Roić i dodao da je urađena operacija, ali da je dijete životno ugroženo i na mehaničkoj ventilaciji.

Portal 24sata.hr javlja da su povrede ekstremne i da je detetu tijelo puno modrica različite starosti, odnosno da nisu sve svježe, već su neke nastale i ranije.

"Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici", reklo je novinarima osoblje Klinike za dječije bolesti u Klaićevoj.

Ljekari, osim što su u potpunom šoku zbog djetetovog stanja, ne mogu da shvate mehanizam povreda, odnosno nije im jasno šta se dogodilo da je dijete došlo u takvom stanju. Sumnjaju da je dijete premlaćeno i da su povrede posledice toga i, možda, pada.

Novinari su kontaktirali i direktora Opšte bolnice Nova Gradiška Josipa Kolodžieja koji je rekao da je dijete u bolnicu donijela majka, a pritom je rekla da je palo i povrijedilo se. U policiji potvrđuju da istražuju slučaj i dodaju da je u toku kriminalistička istraga.