Region

KATASTROFA U BiH, KORONA DIVLJA: Nikad više umrlih u jednom danu

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Tragična situacija u "komšiluku".

Izvor: Tanjug/AP/Luca Bruno

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 časa umrle su 93 osobe koje su bile zaražene korona virusom što predstavlja najveći broj preminulih tokom ove godine.

Od toga njih 64 je iz Federacije BiH, 22 iz Republike Srpske dok je u Brčko distriktu zabeleženo sedam smrtnih slučajeva. Tokom poslednja 24 časa zabeleženo je 856 novoobolelih od korona virusa.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u toku protekla 24 časa prijavljena su 64 smrtna ishoda i 653 pozitivnih na virus korona. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u FBiH, osim u Livanjskom. Sa današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području FBiH je 3.609.

Na virus korona testirano je još 685 ljudi, a zaraza ne potvrđena kod 192 građanina u Srpskoj. U poslednja 24 sata, preminulo je 22 ljudi koji su bili pozitivni na virus.

Radi se o 93 muške i 99 ženskih novozaraženih osoba, od kojih je 14 mlađe, 110 srednje i 68 osoba starije životne dobi.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Gradiške, po dve osobe iz Banjaluke, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Bijeljine i po jedna iz Prijedora, Novog Grada, Višegrada, Foče, Pala, Šekovića, Teslića, Kotor Varoši, Laktaša i Prnjavora.

Sedam starijih osoba umrlo je u Brčkom od posledica virusa korona, a registrovano je 11 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje Distrikta.

Preminulo je šest muškaraca i jedna žena. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 1.102, odnosno 16 više nego juče.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi