Region

MJERE U SRBIJI ĆE BITI UKINUTE SAMO U JEDNOM SLUČAJU: Vučić iznio jasan stav - Pustite Krizni štab da radi svoj posao

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije je rekao da će se on vakcinisati u ponedeljak i utorak u jednom od manjih mjesta.

Izvor: Printscreen/Pink TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prilikom obilaska radova na izgradnji mosta preko Južne Morave da u Beogradu broj novozaraženih od korone na dnevnom nivou za nijansu pada, dok u centralnoj Srbiji rastu. On je istakao da će se mjere popustiti u Srbiji onog trenutka kada se epidemiolozi sa tim slože.

Kazao je da će se on vakcinisati u ponedeljak i utorak u jednom od manjih mjesta.

"U Beogradu za nijansu padaju, ali su stabilniji i više ne rastu dok nam u centralnoj Srbiji raste broj novozaraženih. I to je odraz vakcinacije, i vidimo kako nam broj zaraženih ne raste dramatično a broj vakcinisanih koji se zaraze ipak pada. Vakcina je vakcina", kazao je Vučić.

On je rekao da će se vakcinisati kako je i najavio ranije a to je momenat kada u Srbiji broj onih koji su primili drugu dozu vakcine, pređe milion.

"I to ću učiniti u jednom od malih mjesta i pozvaću ljude da se vakcinišu", kazao je on.

Upitan kada će se popustiti mjere i đaci vratiti u škole rekao je da mu je muka više dodvoravanja onih koji stalni pričaju da treba popustiti mjere.

"Imamo najblaže moguće mjere. Sve je zatvore od Austrije, Italije, Nemačke... Gdje god da krenete. Samo mi u Srbiji. Prvo da spuštamo brojeve pa ćemo da ukidamo. Nije to političko pitanje. Gledam ih samo kako se crtaju, 'e, ja sam za ukidanje'. Što? Niste li nabavili ljekove, respiratore.

Prekinite sa tim, pustite Krizni štab da radi svoj posao. Država je ozbiljna stvar, nije igrica za početnike da biste se nekome dodvoravali. Morate da rukovodite spasavanjem života, čuvanjem ljekara, ti ljudi popadaše s nogu. I aplauz smo ukinuli ljekarima zarad sitnih poena - kaže Vučić i pita da li se neko pita kako su ti ljudi.

"Mjere će biti ukinute kad budu ukinute i kada epidemiolozi to kažu", kaže i dodaje da bi volio da one nikada nisu bi uvođene jer bi naša ekonomija bila deset puta jača, ali će, navodi, uvek podržati ljekare.