Region

"ILEGALNI BIZNIS" UZEO MAHA NA BEOGRADSKOM SAJMU: Uhapšen još jedan volonter zbog lažnih potvrda za vakcinisanje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U Beogradu je uhapšen još jedan volonter na mestu za vakcinaciju osumnjičen da je izdavao lažne potvrde o tome.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje volonteru osumnjičenom da je na Beogradskom sajmu uneo podatke o vakcinaciji protiv korona virusa i napravio potvrde za četiri osobe, iako nisu vakcinisane. To je drugi slučaj da volonteri na istom mestu u Beogradu sačinjavaju lažne potvrde o vakcinaciji.

Uhašeni volonter N.S. (36) koji je radio na unosu podataka o vakcinaciji i revakcinaciji na Beogradskom sajmu negirao je na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je u sistem uneo lažne podatke za četiri osobe koje vakcinu protiv kovid-19 uopšte nisu primili.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je tražilo da mu se odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, a sud mu je odredio kućni pritvor, smatrajući da i na taj način neće moći da utiče na svedoke, rečeno je u tužilaštvo.

U petak je još jedan volonter, M. P, osumnjičen za isto krivično delo, priznao krivicu za falsifikovanje podataka o vakcinaciji i revakcinaciji i zaključio sporazum s tužilaštvom na osnovu kojeg treba da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom).

N. S. je na saslušanju u tužilaštvu negirao sve što mu je stavljeno na teret, navodeći da on pomenute četiri osobe za koje se sumnjiči, ne poznaje i da nije sačinio nikakve falsifikovane potvrde.

U daljem toku istrage tužilaštvo će pribaviti dodatnu dokumentaciju, ispitati sve svedoke i predstavnika Insituta "Batut", a onda odlučiti da li ima elemenata navedenih krivičnih dela ili nekih drugih ili nema, naglašavaju iz tužilaštva.

Prvi uhapšeni volonter, M. P. (32), priznao je da je sebi, svom fizioterapeutu i njegovoj supruzi sačinio lažne potvrde o vakcinaciji i revakcinaciji, jer, kako je obrazložio, oni ne žele da se vakcinišu, ali žele da putuju.