Region

PRVE FOTOGRAFIJE LEČIĆA NAKON ŠTO JE NAPUSTIO STANICU: Oglasilo se Tužilaštvo nakon saslušanja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Branislav Lečić se nije obratio okupljenim medijima, već je izašao na drugi izlaz.

Izvor: Kurir/Damir Dervišagić

Srpski glumac Branislav Lečić je oko 21.20 časova napustio stanicu policije 29. novembar u Beogradu. Lečić je više od sedam sati davao izjavu u vezi optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je, kako ona tvrdi, silovao 2012. godine. On se nije obratio okupljenim medijima, već je samo prošao i ušao u automobil.

Branislav Lečić je oko 14 časova došao u policijsku stanicu na informativni razgovor u svojstvu građanina, zajedno sa svojim advokatom.

Za sada Lečić još uvijek nije osumnjičen, a ni pod istragom. Informativnom razgovoru prisustvuje i zamjenik Višeg javnog tužioca.

"'U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donijela odluka o daljem toku postupka", rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Kako su ranije večeras prenijeli pojedini beogradski mediji, srpski glumac je u stanici negirao optužbe Danijele Štajnfeld i zatražio je da mu se na licu mjesta uradi poligrafsko testiranje. Mediji su prenijeli da su navodno pojedini policajci bili zatečeni takvim zahtjevom srpskog glumca.

Pripadnici policije prikupljaju obavještenja od Lečića. Zatim će njegov iskaz biti prosleđen višem javnom Tužilaštvu. Kada prukupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično djelo.

Ispred ove beogradske policijske stanice nalazi se veliki broj medija koji čeka da Branislav Lečić izađe i da izjavu.

Podsjetimo, glumac Branislav Lečić ušao je u pratnji advokata u policijsku stanicu ušao krajnje nasmijan i opušten okupljenim novinarima i fotografima poželio srećan rad, a na pitanje da li će ići na poligraf, Lečić je tom prilikom rekao:

"Već davno sam vam rekao, ja sam spreman na sve", kazao je Lečić