Region

BRANISLAV LEČIĆ NAPUSTIO POLICIJSKU STANICU: Srpski glumac posle sedam sati izašao iz policije!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Glumac Branislav Lečić je više od sedam sati bio u Policijskoj stanici "29. novembar".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski glumac Branislav Lečić je u stanici policije 29. novembar u Beogradu, bio više od sedam sati, gde je davao izjavu u vezi optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je, kako ona tvrdi, silovao 2012. godine. On se oko 14 časova odazvao pozivu na informativni razgovor u svojstvu građanina. 

Branislav Lečić je stanicu napustio oko 21.20 časova i nije davao izjave.

Povodom optužbi srpske glumice, u toku je predistražni postupak, a zajedno sa Lečićem u policiji je bio i njegov advokat.

Za sada Lečić još nije osumnjičen, a ni pod istragom. Informativnom razgovoru prisustvovao je i zamenik Višeg javnog tužioca.

Pogledajte!

"Branislav Lečić je dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. U svojoj izjavi isti je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka", poručila je Ivana Rakočević, portparol Višeg tužilaštva.

Oko 21.20 je napustio stanicu, okupljenim novinarima se nije obratio, bez reči je prošao, seo u automobil i otišao.

Kako su ranije večeras preneli pojedini beogradski mediji, srpski glumac je u stanici negirao optužbe Danijele Štajnfeld i zatražio je da mu se na licu mesta uradi poligrafsko testiranje. Mediji su preneli da su navodno pojedini policajci bili zatečeni takvim zahtevom srpskog glumca.

Pripadnici policije prikupljali su obaveštenja od Lečića, a njegov iskaz biće prosleđen višem javnom Tužilaštvu. Kada prukupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.

Ispred ove beogradske policijske stanice nalazio se veliki broj medijskih ekipa koje su čekale da im se Lečić obrati.

Podsetimo, glumac Branislav Lečić ušao je u pratnji advokata u policijsku stanicu ušao krajnje nasmejan i opušten okupljenim novinarima i fotografima poželeo srećan rad, a na pitanje da li će ići na poligraf, Lečić je tom prilikom rekao:

"Već davno sam vam rekao, ja sam spreman na sve", kazao je Lečić i u pratnji svog advokata ušao u zgradu policije.

Danijela se ranije danas oglasila na društvenim mrežama i sa svojim pratiocima podelila je kako je njen proces zaceljenja počeo onda kada je, kako kaže, progovorila o svemu. Ona je navela i da je napisala jednu pesmu o kulturi zlostavljanja.

"Armija ljudi je bila potrebna da danas nađem svoj mir. Kada sam progovorila, proces zaceljenja je počeo. Napravila sam ovu majicu i napisala ovu pesmu o kulturi zlostavljanja u kojoj i po kojoj živimo", napisala je ona i uputila jedan jako važan apel svima:

"Ako ti se nešto desilo, traži pomoć. Nađi osobu od poverenja, profesionalnu pomoć, SOS liniju i podeli svoju priču".

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.