saopšteno

NOVE MJERE U SRBIJI: OVO SU PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Članovi štaba prelomili.

Izvor: Tanjug

Krizni štab za borbu protiv korona virusa završio je zasijedanje jutros u 9 časova, a članovi ovog štaba analizirali su epidemiološku situaciju, da bi zatim donijeli odluku o daljim mjerama.

Nakon sjednice, obratio se pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković:

Na sjednici je odlučeno da sve dosadašnje mjere ostaju na snazi i da nema otvaranja tržnih centara i kafića.

Na današnjoj sjednici donijete su i nove mjere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocjene i budu ocijenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uvjerenjem o primljene obje doze vakcine.

Gojković je objasnio nova pravila za ulazak u Srbiju:

"Svi oni koji budu potpuno vakcinisani građani Srbije, sa potvrdom vacinacije od Srbije, biće im omogućeno da uđu u zemlju bez PCR testa i izolacije. Ista je situacija i sa strancima, oni će moći bez testa i karantina da uđu, ukoliko su potpuno vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije. To podrazumijeva da su primili dvije doze Fajzerove, Sputnjik V i Sinofarm vakcine, kao i jednu dozu AstraZeneke", rekao je Gojković.

Krizni štab je usvojio zahtjev Ministarstva prosvjete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mjera, mogu da dođu u školu i budu ocijenjeni.

"Do sledeće sjednice Kriznog štaba uopšte nećemo razgovarati o popuštanju mjera", naglasio je Gojković i istakao da će donijete mjere sigurno važiti do kraja nedjelje.