Ovo je otkriveno!

ADVOKAT OTKRIO DETALJE VJEŠTAČENJA MIKINIH UČENICA: Od 1 stvari zavisi da li će biti podignuta optužnica!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Oštećene djevojke ponašaju se iskreno i kod njih nema poremećaja, mitomanije i pseudologije fantastike, neki su od nalaza vještaka.

Izvor: YouTube/Screenshot/StudioB

Psihološka vještačenja devet djevojaka, koje tvrde da su žrtve profesora glume Miroslava Mike Aleksića (68) su završena, navodi advokat Jugoslav Tintor koji je punomoćnik nekoliko oštećenih.

Kako Tintor navodi vještačenja potvrđuju vjerodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su optužile vlasnika škole glume "Stvar srca" da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Advokat oštećenih je rekao da je djevojke vještačila komisija vještaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpjele "psihičke patnje visokog intenziteta".

"Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog", kaže Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović, koja je prva podnjela prijavu protiv Aleksića. 

Vještaci su utvrdili da se iskazi djevojaka o tome šta su navodno preživjele od beogradskog učitelja glume mogu smatrati potpuno validnim. Naime, prema informacijama, iz vještačenja proizilazi da se oštećene djevojke ponašaju iskreno, da kod njih nema poremećaja, mitomanije, pseudologije fantastike...

Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim vještačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

Miroslav Mika Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica svoje škole u periodu od 2008. do 2020. godine.

Podsjetimo, sredinom marta je Miki Aleksiću još jednom produžen pritvor, do 30 dana, dva mjeseca nakon hapšenja po prijavama za silovanje i polno uznemiravanje.

Istraga je već pri kraju, a učitelju glume stavlja se na teret 19 krivičnih dela na štetu 10 djevojaka i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Inače, klupko krivičnih djela počeo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala jeda su ona i nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih silovao ili seksualno uznemiravao. Aleksić je uhapšen 16. januara. Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić i još osam žrtava, koje su bile učenice okrivljenog u školi glume.

Tagovi