FOTO

GDE JE I ŠTA RADI KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: Ima novi posao, a otkrila je i šta je želela da postane kada je bila mala!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Kaže da se na novom poslu oseća "veoma ugodno".

Izvor: RTL/screenshot

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je kako joj je na novom poslu, gde radi kao posebna savetnica dekana za međunarodne projekte na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). 

Prošlo je više od godinu dana od kada više nije predsednica Hrvatske, Kolindi se život naglo promenio nakon toga, ali ne i njeno područje interesovanja, koje je i dalje široko. 

Kako je za hrvatski RTL rekla na novom poslu se oseća "vrlo ugodno".

"Promenio se dosta. Nije to samo više što nisam na toj dužnosti, već i i zbog ovih uslova pandemije. Svima nam se promenio život. Ono što me posebno zanima, a to je svet sportista, kako pomoći njima u tranziciji između sportskog života bio to profesionalni, profesionalna karijera ili na neki drugi način bavljenje sportom i nastaviti da se bave nekim privatnim preduzetničkim aktivnostima", kaže bivša predsednica Hrvatske za emisiju "Exkluziva" hrvatskog RTL-a.

Dok je obavljala dužnost predsednice, brigu oko ćerke Katarine i sina Luke preuzeo je njen suprug Jakov, ali sada Kolinda ima više vremena i za, kako kaže, porodični život.

Izvor: RTL/screenshot

Pored toga, Kolinda Grabar-Kitarović je našla vremena i za akademsko usavršavanje. Tako je ušla u hrvatsku istoriju kao prva predsednica studentkinja, pre tri godine doktorirala je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Kako je otkrila u emisiji, bivše hrvatska predsednica je u detinjstvu želela da postane stjuardesa.

Kolinda Grabar-Kitarović na novom poslu radi na razvoju kurikuluma, tj. obrazovnom programu namenjenog profesionalnim, ali i bivšim sportistima.

Taj program trebao bi da im omogući nove poslovne karijere nakon što završe sa sportskom.

Inače, Kolinda je nakon predsedničkog mandata postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca.