Region

VUČIĆ POKAZAO LEK PROTIV KORONE! Otkrio dobre vesti - stiže i MILION vakcina!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsednik o aktuelnim temama.

Izvor: RTS/Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večerašnji je gost emisije "Intervju sa predsednikom" na RTS-u gde je govorio o aktuelnim društveno-političkim i ekonomskim pitanjima.

Vučić je prvo otkrio da je odložio svoju vakcinaciju zbog manjka vakcina, ali da će to uraditi u toku sledeće nedelje.

"Imamo manjak vakcina u ovom trenutku, čekam sledeću isporuku i vakcinisaću se sledeće nedelje u nekom od manjih mesta. Zadovoljan sam kad se u manjim mestima vakcinišu stariji ljudi. Imaćemo za 10 dana još mnogo vakcina. Nije da smo u manjku sa vakcinama, nego ne želimo da dajemo prvu dozu, a da nismo sklonili u stranu vakcine za drugu dozu. Prvi put sam video da u Beogradu nastaje stabilizacija situacije sa koronom, u centralnoj Srbiji i dalje korona divlja. Kada pogledate procenat vakcinacije, on je u beogradskim opštinama najveći. Veliki su nam problem opštine poput Žagubice, Crne Trve, Merošine i slično. Ja ću da obilazim od prvog aprila i krećem u kampanju vakcinacije po Srbiji. Želim da obiđem sve okruge i da razgovaram sa običnim narodom, da se vakcinišu, jer to spašava živote", istakao je on i dodao:

"Doći će nam i ruske vakcine, kao i od Kovaksa AstraZeneka vakcinu, a 1. ili 2. aprila novih milion kineskih vakcina", otkrio je predsednik i dodao da će on od 1. aprila da krene u kampanju vakcinacije.

"Imaćemo oko 1.300.000 vakcina u roku od 14 dana", rekao je on, kao i da će svi koji se prijave biti odmah vakcinisani.

"Mi imamo najblaže mere u celoj Evropi. Od 1. maja nismo imali pravog zatvaranja za razliku od drugih", istakao je Vučić na pitanje o merama.

Takođe, predstavio je javnosti i lek protiv korone.

"Ovo jedno košta 600 dolara, to je američki lek bamlanivimab. Samo da vidite koliko se borimo. Ako oni vide da sam ja recimo neko ko ima visok krvni pritisak, težak, debeo, rizična grupa, a došao sam u prvih 10 dana, dobijem tu ampulu i 95 odsto sam izlečen. Takvih smo kupili 1.800. Danas i u ponedeljak imaćemo 1.800 takvih ampula, a naši lekari će to imati u protokolu, da pokušaju da spase ljude, da pomonemo posebno gojaznima"