Region

SVI GA ZNAJU KAO ARKANA, ALI MALO KO ZNA KAKO SU GA PRIJE TOGA ZVALI: Policajci mu "prikačili" bolji nadimak

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekadašnji komandat Srpske dobrovoljačke garde i političar, Željko Ražnatović je svima poznat po čuvenom nadimku Arkan, međutim, javnosti je malo znano da su ga u mladosti nazivali i drugim nadimkom!

Izvor: MN Pess

Ono što je javnosti nepoznato jeste da je u ranijim policijskim dokumentima Ražnatović stoji zabilježen kao Hibrid.

Naime, prema spekulacijama, Željko Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gdje je i dobio nadimak Hibrid.

Postoje dvije verzije kako je dobio nadimak Arkan.

Po prvoj koju je i Ražnatović sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dječak obožavao.

Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloljetnik prešao Italliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan donio iz inostransta, a da ta riječ na nekoliko starih svjetskih jezika znači nepobjediv.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu "Interkontinental".

Arkan je neposredno prije ubistva bio u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), tjelohranitelja, koji su takođe ubijeni, i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića.

Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić. On je zbog tog ubistva osuđen u odsustvu u Srbiji na 35 godina zatvora. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Ime nalogodavca likvidacije do dana današnjeg je ostalo misterija.

Tagovi