Region

GOKSIJA U RUKE VELJE NEVOLJE I MILJKOVIĆA NAMAMIO NAJBLIŽI PRIJATELJ: Sliku njegove likvidacije poslali ovoj osobi?

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

"Tragove zločina i Goksijevu garderobu pokušali su da unište kiselinom", dodaje sagovornik.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Jednog od nekadašnjih vođa navijača Partizana za koga se sumnja da je žrtva kriminalne grupe Veljka Belivuka, Gorana Veličković Goksija, namamio je navodno jedan od njegovih najboljih prijatelja.

Sumnja se da je Veličković ubijen u jednoj od kuća Belivukove grupe u Ritopeku, koju su navodno koristili za likvidacije.

Naime, Goksija je navodno namamio prijatelj V.V., tako što ga je pozvao da se navodno nađu kod jedne privatne klinike u Višegradskoj ulici u Beogradu.

"Sumnja se da je Veličković pristao da dođe na odredište, jer je vjerovao V.V., s kojim je neko vrijeme bio nerazdvojan. Bili su najbolji prijatelji. V.V. je uhapšen istog dana kada i Belivuk, 4. februara, i njemu se na teret stvalja ubistvo nekadašnjeg prijatelja", kaže izvor upoznat sa istragom.

Njihovo poznanstvo su Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković navodno iskoristili da bi Goksija namamili i ubili. Kao motiv je bio to što su sumnjali da Goksi navodno sarađuje sa suprotstavljenom kriminalnom grupom.

"V.V. je pozvao Goksija da dođe na parking u Višegradskoj. Prešli su u 'smart' kojim se Vučinić dovezao. U ovom automobilu, koji je policija zaplijenila u noći hapšenja kriminalne grupe na Rudniku, navijač je poslednji put snimljen živ i to kamerama za video-nadzor", podsjeća izvor i dodaje:

"V.V. ga je potom odvezao do kuće u Ritopeku, koju je ova grupa koristila za brutalne likvidacije. Po dolasku u kuću, Belivuk, Miljković i nekoliko nezpoznatih osoba, iz bezobzirne osvete, kako se sumnja, danima su mučili, a potom i ubili Veličkovića".

Goksi je, kako se sumnja, bio podvrgnut mučenju, a na kraju mu je, prema sumnjama, odsječena glava. Navodno slika njegove likvidacije je poslata supraničkom klanu.

"Tragove zločina i Goksijevu garderobu pokušali su da unište kiselinom", dodaje sagovornik.

Tagovi