Region

VUČIĆ IZ BAHRENIA PORUČIO: "Evropa nam traži kovid pasoše a nije nam dala ni jednu vakcinu"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prema najavama, Evropa neće priznati kineske i ruske vakcine.

Izvor: Printscreen/TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz posjete Bahreinu.

On je tom prilikom komentarisao navode iz EU, da će ljudi vakcinisani cjepivima firmi Fajzer/Bajontek, AstraZeneke, Moderne i Džonson i Džonson moći da se kreću unutar njenih granica, dok će svi ostali biti diskriminisani odnosno neće imati adekvatne kovid pasoše.

"Odakle nam kovid pasoši ako nam nisu dali ni jednu vakcinu. Sada će već sto dana od kako su se pojavile vakcine, ni jednu nam nisu dostavili. Ja ne vjerujem da će zaista doći do takvog koraka, ali ukoliko do njega i dođe, izdavaćemo potvrde za antitijela, dođete u INEP, uzmete potvrdu i imate i taj pasoš", rekao je on i dodao da, dokle god se Evropa zatvara, Srbija će nastaviti da se otvara.

"Ako to stvarno urade, to će nama u ekonomskom razvoju da otvori nove vidike. Znam nekoliko naših stručnjaka koji se tome veoma raduju. Gotovo cijela Azija, Afrika, Rusija spadaju u taj dio svijeta. Mi ćemo dozvoliti svima da dođu, neka dolaze kod nas, neka troše više para kod nas dok se oni zatvaraju", zaključio je predsjednik Srbije.

On je podsjetio da je Kina već došla sa idejom kontramera ovakve odluke, navodeći da će državljanima EU vakcinisanim kineskim cjepivom biti omogućene vizne olakšice pri posjeti toj zemlji.