"Tuga i bol ostaju"

POLA GODINE OD BRUTALNOG ATENTATA NA STRAHINJU: Raznijeli ga u džipu na Novom Beogradu, novine pune čitulja (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Strahinja Stojanović (30) raznijet je 13. septembra 2020. godine sa kilogram i po vojnog eksploziva pentrit P 500, koji je postavljen pod njegov džip BMW X5.

Izvor: Kurir, Printscreen

Navršilo se šest mjeseci od smrti Strahinje Stojanovića koji je ubijen 13. septembra 2020. godine, nakon što je ispod njegovog džipa BMW X5 aktivirana eksplozivna naprava u Ulici omladinskih brigada u Beogradu.

Tim povodom u srspkim dnevnim novinama objavljene su čitulje, a Stojanovićevi prijatelji oprostili su se od njega.

"Dani prolaze, ali tuga i bol ostaju. Nedostaješ nam svakog trena, s nama si tu, svaki dan, uvijek i zauvjek!", pisalo je u jednoj čitulju, dok je u drugoj navedeno: "Anđele naš lijepi, čuvamo te od zaborava. Volimo te zauvjek".

Stojanović se u trenutku eksplozije nalazio u džipu sa svojom djevojkom Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez (46), koja je prošla s lakšim povredama pošto je eksploziv bio podmetnu ispod vozačevog sjedišta.

Ubica, koji je navodno preko daljinskog upravljača detonirao bombu postavljenu ispod džipa Stojanovića, pratio je njegovo vozilo 8 kilometara prije nego što je pritisnuo dugme i ubio ga.

Od siline detonacije, vozilo je bukvalno prepolovljeno, djelovi su bili rasuti svuda po kolovozu, a prema riječima očevidaca tada su za MONDO rekli da je Stojanović ležao na ulici raznijetih nogu dok mu je Kolumbijka držala glavu u naručju.

Stojanović je sahranjen u "elitnom" dijelu groblja Nova bežanija, u Beogradu gdje grobnice koštaju vrtoglavih 20.000 eura pa naviše. Za ubistvo je osumnjičen M. L. iz Gradiške.

Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživio eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povrijeđena njegova tadašnja djevojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22). I pored toga, Strahinja, po svemu sudeći, nije strahovao za svoj život. Nije nosio pancir, džip BMW X5 mu nije bio blindiran, a njegova djevojka iz Kolumbije je na društvenim mrežama često objavljivala kuda se kreću i putuju, pa ih je bilo lako pratiti.