Region

VLADIKA JOANIKIJE DEMANTUJE DAKU DAVIDOVIĆA: Atentat na mene nije pokušao Vučić, nego bivša vlast u Crnoj Gori!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Episkop Joanikije je negirao izjavu biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji je izjavio da iza pokušaja atentata na njega stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, piše Kurir.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Острог Тв Студио

"Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao, iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019. uvjeren sam da Predsjednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi", rekao je episkop za “Novosti”.

Aleksandar Vučić je, povodom optužbi Miodraga Dake Davidovića, rekao da su to strašne riječi i da je to rekao da bi pomogao Đukanoviću.

"Kada su mi rekli da ćemo na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji imati hiljade policajaca, meni nije palo na pamet da kažem da Belivuk sprema atentat na mene. To su strašne optužbe. Što se tiče Davidovića, nije on to govorio zbog sebe. Stvar je u tome što Srbija neuporedivo brže napreduje od svih, i to je korjen problema sa kojima se suočavamo i zemlja i ja. On je to rekao da bi pomogao Milu Đukanoviću. To je toliko glupo i besmisleno, i želim da se zahvalim episkopu Joanikiju što je reagovao", kaže predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da to nije prvi put, i da su ga lično optuživali i za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i da je bio ubijenim liderom Srba sa Kosova i njegovom porodicom bez obzira na političke razlike.

"Kada se bude ispostavilo da je sve laž, onda će reći da se ništa nije dogodilo i idemo dalje. Znate koliko su optuživali Milana Radojičića za ubistvo, a sada kada i Priština povlači optužnicu, vlada tišina. Laž je postala glavni metod, ne onih koji bi da ruše mene, nego Srbiju", rekao je Vučić.