Region

NAKON HAPŠENJA "NASLJEDNIKA VELJE NEVOLJE" OGLASILO SE TUŽILAŠTVO SRBIJE: Džoni je lišen slobode po srpskoj potjernici!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

N.V. zvani Džoni danas je uhapšen u Dominikanskoj Republici.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv N.V. zvanog Džoni, koji je danas uhapšen u Dominikanilanskoj Republici. Uhapšen je po potJernici Srbije koja je za njim raspisana po nalogu Višeg suda u Beogradu.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da je protiv N.V. u toku istraga u tom tužilaštvu.

"Kako nije bio dostupan državnim organima, raspisana je potjernica, po osnovu koje je danas lišen slobode", precizirala je Rakočević.

Mediji su N.V. nazvali "nasljednikom Veljka Belivuka", koji je u pritvoru i pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja je izvršila niz ubistava, bavila se preprodajom droge i drugim krivičnim djelima.

Inače, za njim je raspisana crvena potjernica i Srbija traži hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobjegne iz imigracionog centra. Džoni važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Velje Nevolje.

N.V. je dospio u javnost 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim "Sale Mutavi", koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je N.V., ali i tada maloljetni L.C. i M.D. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva.

Džonijeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.