Region

UHAPŠEN NASLEDNIK VELJE NEVOLJE: Pao čuveni Džoni, vođa grupe sa Vračara!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Za njim je inače raspisana crvena potjernica.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Nikola Vušović zvani Džoni, navodni vođa vračarske kriminalne grupe, za koju se sumnja da želi da naslijedi kriminalni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, uhapšen je u Dominikanskoj Republici.

Za njim je inače raspisana crvena potjernica i Srbija traži hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobjegne iz imigracionog centra.

Džoni važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Velje Nevolje. 

Vušović je dospio u javnost 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim "Sale Mutavi", koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloljetni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.