Region

"TO SU NEKE OD MANJE STRAŠNIH FOTOGRAFIJA": Premijerka Srbije o brutalnim slikama ubijenih navijača

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Do ključnih dokaza protiv kriminalnih grupa policija i tužilaštvo Srbije došli su tokom vještačenja mobilnih telefona pripadnika ovih ekipa.

Izvor: TV Pink/screenshot

U emisiji "Hit tvit" na televiziji "Pink", gdje su večerašnji gosti premijerka Srbije Ana Brnabić, bivši obavještajac Božidar Spasić i marketinški stručnjak Nebojša Krstić, najavljeno je da će biti prikazani novi snimci brutalnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U međuvremenu su se osvrnuli na već objavljene fotografije koje su prenesene na televizijama s nacionalnim frekvencijama, a gde su se vidjela tijela dva lica čiji identitet nije otkriven, a sumnja se da su žrtve Veljka Belivuka i njegove grupe.

U vezi sa komentarima da je ovako eksplicitno nasilan sadržaj neprimjeren za prikazivanje na televiziji, premijerka je rekla:

"Bilo je važno vidjeti ove fotografije, jer to nije sukob navijača, ovo su monstrumi i ovo što su ljudi mogli da vide je zaista, to su neke od manje strašnih fotografija. Mislim da je trebalo to prikazati."

Do ključnih dokaza protiv kriminalnih grupa Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Darka Eleza, pored ostalih materijalnih tragova, policija i tužilaštvo Srbije došli su tokom vještačenja mobilnih telefona pripadnika ovih ekipa, ali i njihovih saradnika.